...
ГоловнаЛайфстайлЩо найкраще буде рости на грядці після помідорів

Що найкраще буде рости на грядці після помідорів

Підпишіться на нас:

Головне знання кожного дачника — правила сівозміни. Якщо їх не дотримуватися, може бути просто багато даремної роботи. Одні рослини після інших можуть рости або, навпаки, відчувати себе пригніченими. Від дефіциту поживних речовин та бідної родючості ґрунту вони не будуть розвиватися та активно плодоносити.

До цього потрібно додати ще один важливий пункт — шкідники. Якщо в одному й тому самому місці висадити рослини та культури з однієї родини, вони будуть під атакою комах, бактерій, грибків. Краще за все дотримуватися правил сівозміни.

Що садити після помідорів

Найперше потрібно після помідорів посіяти сидерати. Вони поновлять родючість ґрунту, зроблять його структуру кращою та допоможуть у боротьбі зі шкідниками. Сидерати можуть бути різні. Серед варіантів гірчиця, фацелія, жито.

Потрібно дочекатися, коли сидерати піднімуться та зацвітуть. Після цього їх скошують та перекопують в грядки. Це буде відмінне добриво для ґрунту.

На наступний сезон на місце, де росли помідори, можна висаджувати: буряки, моркву, редиску, цибулю, часник, бобові, круп, петрушку, огірки, патисони.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...