...
ГоловнаЛайфстайлЯк продовжити цвітіння троянд: прості кроки від професійних квітникарів

Як продовжити цвітіння троянд: прості кроки від професійних квітникарів

Підпишіться на нас:

Якщо ви маєте намір насолоджуватися квітучим виглядом розарію якомога довше, у нас для вас є чудова новина – їх термін цвітіння можна збільшити без будь-яких «танців з бубнами», у цьому допоможе комплекс із правильного догляду та добрива.

Добриво

Завдяки своєчасно внесеним підживленням ви зможете не тільки стимулювати цвітіння цієї королеви квітів, але й запобігти її зараженню хворобами та шкідниками.

Для добрива варто використовувати багатокомпонентні склади, які вносять на початку весни, після першого цвітіння та в останній місяць літа – у серпні. Крім цього, підживлення варто використовувати і з настанням осені.

Видалення зів’ялих квіток

В результаті зрізання квіток, які вже подарували нам свою красу і зав’яли, ви отримаєте ще більше нових квітів на молодих пагонах.

Якщо йдеться про сорти, для яких характерні великі одиночні квітки, а також про чайні гібриди, необхідно видалити все стебло, на якому розташована квітка, що відцвіла, аж до пагона з новим бутоном. Якщо такого пагону не видно, обріжте стебло на половину його довжини над листом.

Нарешті, якщо ви віддаєте перевагу трояндам групи Флорібунда або займаєтеся вирощуванням нових, багатоквіткових сортів на своїй ділянці, доведеться позбавлятися від одиночних, відцвілих квіток з бутонів, що формуються. Коли всі квіти відцвітуть, можна буде вирізати все стебло.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...