...
ГоловнаЛайфстайлКомплексний підхід до підвищення зимостійкості плодових дерев в саду

Комплексний підхід до підвищення зимостійкості плодових дерев в саду

Підпишіться на нас:

Яблуні, груші, сливи потребують спеціального осіннього догляду. Від нього залежить не тільки здоров’я дерев, але й підвищення стійкості до суворих погодних умов взимку. Зміна температури, підвищена волога, морози, вітри негативно на них впливають, тому потрібно підготувати їх до зимівлі.

Як це зробити

Найперше потрібно прибрати все опале листя та спалити його. Там можуть бути шкідники та грибкові спори. Взагалі з ділянки потрібно прибрати всі рослини. Далі треба перекопати ґрунт на глибину 15-20 см. Якщо ґрунт не надто щільний, можна просто прорихлити граблями. Після цього можна виконувати підживлення для покращення зимостійкості.

Під дорослу грушу та яблуню потрібно внести 300 г суперфосфату та 200 г сульфату калію. Добриво потрібно прикопати в ґрунт разом з органікою. Як варіант, можна насипати в пристовбурове коло та поливати водою.

Для вишні та сливи підживлення потрібно розводити дещо в іншій пропорції: 3 ст.л. суперфосфату розчиняють в 10 л води та 2 ст.л. сульфату калію також на 10 л води. Під кожне доросле дерево потрібно влити по 4-5 відер розчину.

Якщо ґрунт досить бідний за складом, тоді варто також використовувати напівперепрівший гній. Можлива ситуація, що й кислотність ґрунту треба буде знизити. В цьому випадку потрібно використовувати вапно (гашене або доломітове борошно, золу).

Всі ці комплексні заходи по догляду за плодовими деревами допоможуть їм стати більш стійкими до впливу зимових погодних умов.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...