Як вибрати тональний крем, щоб він зливався зі шкірою

Підпишись на нас:

Зверніть увагу на свій тип шкіри

Звичайно, при виборі тонального крему його відтінок відіграє ключову роль, але чи багато толку буде від ідеального тону, якщо він підкреслить все лущення, заб’є пори і посилить запалення? Впевнені, що ні. Саме тому варто приділяти пильну увагу типу шкіри, на який розрахований тональний крем. Сухій шкірі підійдуть невагомі флюїди з гіалурновою кислотою та іншими зволожуючими компонентами у складі – вони забезпечать ідеальне покриття та насичать шкіру вологою. А ось володаркам жирної шкіри краще звернути увагу на засоби з матуючим ефектом і мінеральними частинками у складі — вони допоможуть зменшити вироблення шкірного себуму і не заб’ють пори.

Не помиліться з відтінком

Підбираючи тон у магазині, не варто тестувати його на зап’ясті: на різних ділянках тіла відтінок шкіри трохи відрізняється, і, всупереч поширеній думці, на обличчі та на зап’ястях він далеко не ідентичний. Тональний крем необхідно тестувати на щоці під вилицею і на лінії нижньої щелепи: відтінок повинен ідеально зливатись з вашою шкірою і не відрізнятися за кольором від шиї та області декольте. Майте на увазі, що на повітрі тональний засіб окислюється і трохи змінює свій відтінок, тому ідеальним варіантом буде взяти кілька пробників і спробувати нанести їх удома при природному освітленні та залишити на якийсь час, щоб побачити фінальний колір.

Не ігноруйте засоби з SPF

Неодноразово вже звучало, що необхідно наносити SPF навіть у похмуру погоду. Причому цілий рік. Проте багато хто продовжує нехтувати цим правилом. Про SPF легко забути, та й не на будь-який сонцезахисний крем косметика ляже так, як ми того бажаємо. Ефективний спосіб убити двох зайців і вирішити обидві проблеми – тональний засіб з SPF захистом у складі. Такий продукт і шкіру від пошкодження ультрафіолетом (а значить і від передчасного старіння) захистить, і ляже на шкіру добре, і виглядатимете ви на всі сто (за умови, що при виборі не забудете про два правила, описані вище).

Орієнтуйтесь на сезон

Так, тональні креми теж бувають сезонними. Звичайно, на тюбику вам цього ніхто не напише, але виходячи з досить простих критеріїв можна визначити: чи підійде засіб для тієї чи іншої пори року. Почнемо з літа: спека і висока вологість – не найсприятливіші умови для гарного самопочуття шкіри. Використання важких щільних засобів у літній час спровокує забиті пори та запалення практично зі 100% ймовірністю, тому в спеку краще обійтися легкими зволожуючими BB-кремами або мінеральною пудрою. Взимку ж, навпаки, зволожуючі тональні креми можуть спровокувати обвітрювання шкіри. Тому в холод краще вибрати засоби з максимально нейтральним складом, а перед їх використанням обов’язково ретельно зволожувати і живити шкіру.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Розкрито «секрет» універсального карамельного крему для тортів

Кремів багато для тортів, а вибрати свій один та...

Грибне рагу з вершковим соусом та смачним «секретом»

Грибне рагу має власний запах, але його можна доповнити...

Надя Дорофеєва розповіла про важкі часи та хейт через особисті стосунки з Кацуріним

В інтерв'ю для журналу Cosmopolitan українська співачка Надя Дорофеєва...

Ідея для вечері: як запекти курча з цілими грибами

Запечені страви одночасно смачні та значно корисніші, ніж смажені....

Марк Цукерберг розповів, що подарувала йому дружина на 40-річчя

14 травня виповнилося 40 років засновнику соціальної мережі Facebook...

Українську делегацію на конкурсі «Євробачення 2024» було оштрафовано через порушення правил

Оновлення від 15.05.2024: «Суспільне Мовлення» відреагувало на заяву alyona...

Універсальний та бюджетний освіжувач повітря з двох компонентів

Хімічні освіжувачі повітря з балончиків зовсім не вражають. Вони...