...
ГоловнаЛайфстайлЯк підготувати флокси до зими: помилки, яких припускають дачники через недосвідченість

Як підготувати флокси до зими: помилки, яких припускають дачники через недосвідченість

Підпишіться на нас:

Флокси – це досить невибагливі квіти. Однак квітникарі повинні встигнути виконати деякі осінні заходи щодо підготовки їх до зими.

Щоб флокси порадували своїм цвітінням наступного року, потрібно дотримуватись кількох простих правил.

Особливості осіннього догляду

Осінній догляд за цією рослиною включає проведення наступних заходів:

  1. Обрізання, яке необхідно проводити відразу після цвітіння.
  2. Підживлення добривами.
  3. Прополювання від бур’янів.
  4. Мульчування ґрунту на зиму.

Також восени бажано пересадити цю рослину на нове місце. Це рекомендується робити кожні 4-5 років.

Навіщо обрізати флокси на зиму

Осінню обрізку зазвичай проводять, щоб позбутися різних проблем. Обрізка дозволяє запобігти розвитку грибкових захворювань та захистити рослину від комах. Відразу після обрізки флоксів необхідно зібрати пагони та спалити їх. Закладати надземну частину флоксів у компостну яму не рекомендується.

Якщо на рослинах відсутні ознаки ураження, то надземну частину можна використовувати як мульчу. Осіннє обрізання рекомендується проводити пізно восени. Однак зробити потрібно встигнути зробити це до настання холодів. Обрізка флоксів вважається важливою, тому що в цьому випадку всі поживні речовини переходять у підземну частину рослини.

Як правильно обрізати флокси

Щоб не нашкодити рослині в процесі обрізки, потрібно знати як правильно її проводити. Восени рекомендується обрізати флоки на рівні землі. При цьому потрібно постаратися, щоби на землі не залишалося жодних пеньків.

Деякі садівники залишають невеликі пеньки, тому що вважають, що вони можуть затримувати сніг. Проте практично складно помітити від цього позитивний ефект.

Також необхідно забезпечити належний догляд рослин після обрізки. Восени обов’язково рекомендується підгодовувати флокси. Як підживлення краще використовувати фосфорні або калійні добрива. Найчастіше садівники використовують суперфосфат. Також можна скористатися деревним попелом. Перед укриттям флоксів на зиму обов’язково потрібно очистити ділянку від бур’янів та здійснити прополювання.

Особливості укриття флоксів на зиму

Флокси відносяться до морозостійкої культури, тому рослина може зимувати без укриття. Рослини, які знаходяться в континентальному кліматі, обов’язково потрібно викопувати і відправляти на зберігання в підвал. Це з тим, що рослини можуть замерзнути. Також садівники повинні враховувати, що коренева система у цих рослинах наростає не вниз, а нагору. В результаті цього коріння просто вимерзає.

Як правильно вкрити флокси на зиму

Для захисту флоксів від вимерзання досить злегка замульчувати ґрунт. В якості покривного матеріалу можна скористатися торфом, компостом або перегноєм. Підгортати молоді кущі садовою землею не рекомендується. Це пов’язано з тим, що пагони можуть зіпріти чи згнити.

Щоб сніг довго затримувався над кущами, необхідно покласти ялинові гілки на них. Використовувати повітронепроникні матеріали не рекомендується, тому що в цьому випадку рослина почне гнити. Весною земля почне прогріватися, тому обов’язково потрібно зняти укриття.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...