7 ознак стиглого та смачного кавуна: як вибрати найбільшу ягоду

Підпишись на нас:

Щоб смак кавуна приніс радість і користь, потрібно пам’ятати: кращий час для покупки кавуна – це кінець літа і осінь. У вересні сміливо ідіть на ринок й обирайте найбільшу ягоду в світі до столу.

7 ознак стиглого та смачного кавуна

1. Розмір.
Кавун краще обирати не найбільший і не найдрібніший – кілограмів 5-7. Бійтеся гігантських плодів (цілком можливо, що він «сьорбнув» добряче добрив) на фоні дрібних, і навпаки – кавуни однакової міри зрілості повинні не сильно відрізнятися розмірами.

2. Забарвлення
«Бойове забарвлення» шкірки кавуна має бути контрастним, тобто максимально чітко позначені темні і світлі смуги. Темні, майже чорні смуги, говорять про те, що ягода отримувала багато поживних речовин. Була добре освітлена і мала інтенсивний і повноцінний обмін речовин.

3. Стан шкірки кавуна
На дотик шкірка повинна бути дуже твердою: самостійно відірвавшись від гілки, плід більше не отримує вологи і швидко твердне. Проколоти нігтем ви її не зможете ні за що, якщо кавун «готовий».

4. Звучання
Кавун повинен резонувати. Це відбувається тому, що м’якоть зрілого кавуна має мікропорожнечі. По кавуну треба шльопнути, не клацнути по ньому, а гарненько шльопнути. Ця процедура проводиться таким чином: кавун кладуть на долоню лівої руки, а правою рукою стукають його у бік. Кавун повинен віддаватися в лівій руці.

5. “Попка”
Багато хто чув, що за «попкою» кавуна можна визначити: хлопчик це чи дівчинка, саме “дівчатка” вважаються більш смачними. У “хлопчика” низ ягоди опуклий, а кружечок на ній маленький. А у «дівчаток» низ більш плаский, а кружечок широкий. “Дівчата” вважаються смачнішими: кісточок у них менше, а цукру більше.

6. Хвостик
Стан хвостика, коли він стирчить (якщо його спеціально не обрізали продавці під корінь), може так само розповісти вам про зрілість плода. Хвостик повинен бути помірно сухим: занадто сухий хвостик означає, що плід відвезли з баштану багато тижнів тому. Однак сухим хвостик міг стати і після того, як його насильно відрізали і він висох «по дорозі», тому звернути свою увагу варто на місце його переходу в кавун. Хвостик, як шнурок, проростає з “ґудзика”. Так-от краї цього ґудзика і мають бути сухими, а не тільки хвостик.

7. Плямочка збоку
Це пляма утворюється в місці контакту кавуна з землею, і якщо вона є, значить, кавун встиг дозріти на грядці. Колір плями повинен бути насичено-жовтим або (ще краще) темно-оранжевим, але не білий.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...