Як зберігати гарбуз у квартирі: 3 найзручніші способи

0
Запечений гарбуз, який смакує навіть тим, хто його не любить
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В умовах квартири за відсутності комори про великі запаси гарбуза думати якось не доводиться – надто багато місця займає цей овоч.

На цей випадок можна скористатися трьома перевіреними способами, що дозволяють зберегти гарбуз, причому надовго й у будь-якій кількості.

Подробиці

Спосіб № 1 – сушіння

Гарбуз можна засушити, як і будь-який фрукт або ягоди. Для цього його потрібно помити, очистити від шкірки та насіння, нарізати тонкими скибочками (6-10 мм завдовжки та шириною до 5 см).

Сушити його можна в духовці або електросушарці спочатку при температурі 50-60 градусів протягом 5-6 годин (з відкритими дверцятами духовки). На наступному етапі – при температурі 70-80 градусів і ще 2-3 години.

Готовий гарбуз не липне до пальців. Зберігається близько року.

Спосіб №2 – заморозка

Можна обробити гарбуз досить швидко, якщо дозволяє місце в морозилці. Очищений овоч нарізають кубиками або натирають на тертку. Зберігати краще у пакетах або контейнерах.

Спосіб №3 – консервація

Гарбуз можна замаринувати і закрити в банки. Робиться це не складно. Плід нарізається кубиками, заготовки заливаються окропом на 2-3 хвилини, потім у холодну воду (бланшування), а потім розкладаються по скляних банках.

Для маринаду в 0,5 л потрібно розчинити лимонну кислоту (на кінчику ножа), 50 гр цукру, 15 гр солі, 1 суцвіття гвоздики, 2-4 горошини перцю, корицю за смаком і 25 мл 9% оцту. Після кип’ятіння маринад розливають по банкам з гарбузом, закатують і прибирають на зберігання. Зберігається такий гарбуз у коморі або на балконі до одного року.

попередня статтяНавіщо досвідчені господині додають у макарони вершкове масло: корисна хитрість
наступна статтяЗа якої температури краще висаджувати саджанці восени: просте правило
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я