Як оздоровити ґрунт у теплиці: найнезвичніший сидерат

0
Як прискорити дозрівання плодів у теплиці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Огородники, що тільки приступають до обробітку сидеративних культур, знають, що до них входять хрестоцвіті, бобові та злакові.

Культури, що входять до складу кожного сімейства, дачники добре  знають, але мало хто здогадується про властивості звичайного салату.

Подробиці

Салат на допомогу

Оздоровити ґрунт у парнику можна за допомогою зелені салату. Його листя досить швидко розкладається і віддає при цьому ґрунту багато корисних речовин.

У відкритий грунт восени його висаджувати марно, нехай навіть салат і переносить заморозки до 7 градусів нижче нуля. А у теплиці він може рости до глибокої осені.

Сорт

Вибирати можна будь-який сорт. Сіяти краще рядами – так рослина покриє весь ґрунт своїм листям.

Перед посівом не завадить удобрити ґрунт курячим послідом (10-15 гр на метр квадратний) і гуматом (з добавками магнію, кальцію та заліза), а заразом внести «Азотофіт» (за інструкцією).

Як сіяти

Найпростіше підготувати борозенки, в які розподілити сухе насіння. При посадці в теплиці стимулятори росту не можна використовувати. Після посіву борозни присипати землею і рясно полити посіяні грядки.

Далі салат використовувати як і інші сидеративні культури.

попередня статтяСкільки оцту додавати в 3-літрову банку помідорів: секрет класичного маринаду
наступна статтяЧому при засолюванні сала та квашеної капусти не можна використовувати йодовану сіль
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я