...
ГоловнаЛайфстайлЯк збирати та зберігати насіння з кабачків

Як збирати та зберігати насіння з кабачків

Підпишіться на нас:

Сушка та зберігання насіння з кабачків допомагає зберегти сортову чистоту та продовжити вирощування рослин із ваших найулюбленіших кабачків. Це особливо важливо, якщо у вас є сорт, який вам дуже подобається, і ви хочете зберегти його у наступних сезонах.

Подробиці

Першим кроком є вибір здорових та дозрілих кабачків для збору насіння. Обирайте кабачки, які мають найкращий вигляд та відповідають сорту, який ви хочете зберегти.

Після вибору розріжте кабачки навпіл або на кілька частин і використовуйте ложку для видалення насіння. Воно має бути відокремлене від м’якоті. Ви можете помістити насіння у миску з водою і деякий час залишити їх там для очищення від залишків м’якоті та слизу.

Після видалення насіння, вам потрібно висушити їх перед зберіганням. Це допоможе уникнути плісняви та гнилі. Розташуйте насіння на одному шарі паперу чи картону на сухому і повітряному місці. Насіння має повністю висохнути протягом 1-2 тижнів. Регулярно перемішувати насіння, щоб забезпечити рівномірне сушіння.

Після повного сухе насіння зберігати прохолодному місці. В ідеалі, воно має бути у паперових або текстильних пакетах, які дозволяють вентилюватися, щоб уникнути конденсації. Не забудьте позначити пакети з інформацією про сорт і рік збору.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...