Кулінарія

Гарячі бутерброди з ковбасою, сиром і помідорами

На сніданок, на швидку руку, найсмачніші та найапетитніші! Гарячі бутерброди з помідорами, ковбасою та сиром люблять і дорослі, і діти. Вони так схожі на маленькі піци, виходять ситні і готуються за лічені хвилини. Такі бутерброди чудово підійдуть і для сніданку, і як швидке перекушування.

Інгредієнти:

  • Батон (4 скибочки батона або будь-який білий або чорний хліб) – 80 гр
  • Помідори – 1 шт.
  • Ковбаса та ковбасні вироби – 70 гр
  • Твердий сир – 70 гр
  • Кетчуп – 4 чайн. л

Приготування:

Підготуйте продукти. Хліб можете взяти будь-хто – і цільнозерновий, і тостовий, і сірий. Ковбаса також піде будь-яка — шинка, варена, копчена, навіть сосиски. Замість кетчупу можете використовувати майонез або гостру гірчицю.

Перед початком приготування відразу увімкніть духовку на розігрів – поки ви будете різати продукти і робити бутерброд, вона розігріється. Температуру виставте 180°С. Помідор помийте, обсушіть і наріжте на тонкі скибочки.

Якщо у вас великий томат, то розріжте кожну скибочку на половинки. Можна використовувати і помідорки-чері, їх треба буде нарізати кубиками.

Сир натріть на дрібній тертці, так він акуратніше і швидше розплавиться. При виборі сиру для гарячих бутербродів головний критерій — те, наскільки добре він плавиться. Намагайтеся також купувати натуральний продукт, без замінників молочних жирів.

Візьміть скибочки батона, намажте кожен невеликою кількістю кетчупу (майонезу, гірчиці). Шар робіть зовсім невеликий, щоб не розм’як м’якуш хліба.

Покладіть на хліб скибочки ковбаси. Я вже взяла готову нарізку, ви можете нарізати ковбасу самі. Якщо скибочки зовсім тонкі, можна класти відразу кілька, буде смачніше. Сосиски краще натерти на великій тертці, щоб вони не падали зі шматка.

Зверху розкладіть скибочки помідорів. Посипте кожний бутерброд натертим сиром.

Візьміть лист, застеліть його папером для випікання. Можна готувати бутерброди і без нього, але з папером не забрудниться деко. Викладіть на нього бутерброди.

Запікайте бутерброди 10 хвилин, до розплавлення сиру. Готові бутерброди вийміть із духовки, трохи охолодіть та подавайте на стіл. Точний час та температуру запікання визначайте за духовкою. Смачного!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

21 годину тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

22 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому