...
ГоловнаЛайфстайлТри причини не залишати клематис без вкриття на зиму

Три причини не залишати клематис без вкриття на зиму

Підпишіться на нас:

Клематиси потрібно готувати до зими. В цьому плані є питання, які виникають щодо вкриття рослини. В квітководів є власні міркування з цього приводу. Хтось вкриває, хтось ні. В кожного різний досвід. Пропонуємо вам ознайомитися з фактами, які наводять фахівці в квітникарстві.

Різні погодні умови

Кожна зима різна. Якщо погодні умови досить нейтральні, то без вкриття може навіть виноград перезимувати. А може бути так холодно, що навіть смородина не витримає. Мороз, сильний вітер, обледеніння можуть пошкодити ніжний клематис. Врахуйте факт, що рослина має південне коріння. тож низькі температури в будь-якому випадку мають негативний на неї вплив.

З віком коренева система розростається. І всередині утворюються пустоти. Корні залишаються без захисту, тому вони можуть замерзнути.

Важливо не допускати скупчення та застій води. Якщо в області коріння утвориться лід, в процесі розширення він розірве його.

Саме тому фахівці рекомендують вкривати клематиси на зиму. Це одночасно захист від морозів та застоювання води. Без вкриття можуть пережити зиму виключно клематиси 1 групи обрізки.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...