...
ГоловнаЛайфстайлГоловні шкідники аґрусу: ефективні способи боротьби

Головні шкідники аґрусу: ефективні способи боротьби

Підпишіться на нас:

Аґрус, попри свою невимогливість у догляді, інколи стає жертвою шкідників, особливо пагонової попелиці та аґрусової вогнівки. Проблеми, які вони створюють, можуть значно погіршити врожай та стан аґрусового куща.

Подробиці

Метелик-вогнівка — це один із найпоширеніших шкідників аґрусу. Ця комаха вилітає з ґрунту перед початком цвітіння аґрусу і відкладає свої яйця в квітках. Після цього з яєць вилуплюються яскраво-зелені гусениці, які починають живитися плодами та насінням.

Скривлене листя, пагони, що згортаються і втрачають життєздатність, а також дрібні та обпадають ягоди — ось наслідки діяльності пагонової попелиці.

Для боротьби з цими шкідниками використовують інсектициди, такі як актелік і фуфанон. Однак краще уникнути проблеми, ніж боротися з нею пізніше.

Весною, як тільки сніг розтане, укрийте ґрунт під кущами густим матеріалом, наприклад, руберойдом, прикривши його краї землею. Це запобігатиме виходу метеликів-вогнівок із ґрунту.

Восени, а саме на початку вересня, проведіть підгортання кущів на висоту близько 10 см.

Збирайте та знищуйте ягоди, на яких може перебувати гусінь. Після цвітіння обприскуйте кущі аґрусу біколом або лепідоцидом.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Названо трендові кольори взуття восени 2024 року

Взуття вважається найважливішим елементом будь-якого образу. Однак найчастіше дівчата вибирають універсальні пари, які, як правило, не привертають до...

5 стильних варіантів брюк, з якими краще носити короткий пуховик цієї осені

Найбільше труднощів у модниць викликає пошук низу, який ідеально поєднувався б з пуховиком. І якщо з верхнім одягом...

Експерти розповіли, як вибрати модний светр на зиму

Знайти ідеальний светр на зиму мріють усі, але це вдається одиницям, хоча на перший погляд завдання здається максимально...

Що додати в каву замість цукру, щоб схуднути: найкорисніший природний підсолоджувач

Кава сприяє схудненню, але лише у випадку, якщо пити її без молока та цукру. Додати солодкого смаку напою...