...
ГоловнаЛайфстайлЯк підготувати ґрунт для високоякісного урожаю часнику: важливі поради від досвідчених городників

Як підготувати ґрунт для високоякісного урожаю часнику: важливі поради від досвідчених городників

Підпишіться на нас:

Вирощування великих та смачних голівок часнику вимагає правильної підготовки ґрунту для його посадки. Досвідчені городники вже в вересні роблять важливі кроки, щоб забезпечити врожай часнику, який задовольнить їхні очікування.

Подробиці

Правильне внесення добрив для часнику

Використовують комбіновані мінеральні добрива, які містять у собі у рівних пропорціях основні макроелементи: азот, фосфор та калій.

Добрива вносять у ґрунт саме під час перекопування. Це дозволяє часнику отримати необхідні поживні речовини навесні та влітку, що сприяє формуванню великих голівок, як яблуко.

Уникнення основної помилки городників

Досвідчені агрономи підкреслюють, що багато городників допускають одну загальну помилку при посадці озимого часнику, що пагубно впливає на врожай.

Підготовку ґрунту для часнику варто починати не пізніше ніж за 2 тижні до посадки. Треба уникати ситуації, коли часник садять відразу після перекопування, оскільки це може негативно позначитися на рослинах. Ґрунт, перекопаний і відразу ж використаний для посадки, не має необхідного часу для осідання, тому коріння рослин може пошкодитися.

Агрономи рекомендують не відкладати посадку часнику, оскільки пізні посадки призводять до недостатнього часу для вкорінення рослин. Весною вони витрачають більше зусиль на цей процес, що може призвести до меншого врожаю, ніж це було б можливо при вчасній посадці.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...