...

Народні засоби, що допоможуть видалити білий наліт з язика

Підпишіться на нас:

Наліт на язиці може бути ознакою різних захворювань, але зазвичай його поява пов’язана з недостатньою гігієною ротової порожнини, шкідливими звичками, прийомом ліків або недоліком деяких вітамінів і мінералів в організмі.

При появі нальоту, особливо якщо він супроводжується болем та почуттям печіння, краще проконсультуватися з лікарем, щоб унеможливити серйозні діагнози. Ну а якщо коріння проблеми саме у гігієні, то ось кілька простих методів, які допоможуть повернути здоровий колір язику.

Натуральні засоби для очищення та дезінфекції язика

Ці продукти, які є в кожному домі, допоможуть тобі очистити та продезінфікувати язик, а також покращити здоров’я ясен та навіть зубів.

Алоє вера

Алоє має протизапальні та загоювальні властивості. Крім соку рослини, ти можеш використовувати такі продукти, як зубна паста і рідина для полоскання рота, що містять алоє.

Сіль

Сіль – один із найкращих помічників для очищення язика. Абразивні частинки солі видалять забруднення та відмерлі клітини з язика. Посип сіллю язик і злегка почисти його зубною щіткою протягом хвилини. Потім прополощи рот водою. Повторюй двічі на день.

Куркума

Куркума – не тільки корисна пряність, а й відмінна альтернатива антисептичним препаратам для ротової порожнини. Змішай куркуму і цитрусовий сік до пастоподібної консистенції і втирайте в язик в 2 хвилини, а потім ретельно прополощи рот теплою водою.

Харчова сода

Згідно з деякими дослідженнями, харчова сода може підвищувати рН нашого рота та язика, що призводить до зменшення кількості бактерій. Змішай лимонний сік і соду і використовуй пасту як відлущувальний засіб для видалення мертвих клітин і бактерій з язика.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я