Гардероб plus size: 7 міфів, які давно настав час забути

Підпишись на нас:

Багато дівчат розміру plus size нерідко самі обмежують себе в модних експериментах: від засилля в шафі нарядів чорного кольору та об’ємних силуетів до категоричних заборон на великі принти та будь-які незвичайні рішення. Більшість із цього – застарілі помилки та стереотипи, яких давно час позбутися. Разом з експертом з моди ми вирішили зруйнувати головні міфи про гардероб plus size, в які багато хто все ще вірить.

Нестандартна комплекція – це не привід обмежувати себе в одязі. Сьогодні про це говорять не лише активні прихильники бодіпозитиву, а й дизайнери модного одягу. Їх підтримують і глянсові журнали, що активно друкують привабливі фото моделей plus size, і навіть світовий кінематограф. Далеко не ідеальні зовні героїні «Щоденника Бріджіт Джонс» та «Пампушки» живуть активним життям, досягають успіху, знаходять любов і переконуються, що привабливість ніяк не пов’язана з цифрою на вагах.

Тим не менш, у звичайному житті жінки з пишними формами все ще дотримуються строгих правил щодо того, що можна і не можна одягати, хоча більшість із цих рекомендацій давно настав час відкинути.

Міф №1. Тільки чорний робить стрункішою

Безперечно, темні речі здатні візуально зменшити об’єм, але чорний у цьому відношенні досить підступний. Він підкреслює силует, а якщо неправильно підібрати фасон, промалює фігуру в найдрібніших деталях. Тому total black образ грає проти пишних жінок. Не варто повністю одягатися у чорне – досить класичних чорних штанів чи кардигану. Навіть вечірня сукня – обов’язковий елемент гардеробу багатьох дівчат – варто урізноманітнити яскравим декором або зробити кольоровим.

Міф №2. Великі принти – для струнких

Ще одна хибна думка, яка змушує повних жінок відмовлятися від яскравих модних речей. А тим часом, великий малюнок здатний привернути увагу до переваг вашої фігури, тоді як дрібний «втратиться» і зробить комплекцію більш масивною. Єдине «але» – розмір малюнка потрібно підбирати відповідно до ваших пропорцій: чим більша фігура, тим більше деталі. Однак постарайтеся не переборщити, адже екстремально великий принт перетвориться на невизначені плями та візуально збільшить об’єм.

Міф №3. Повним жінкам не можна носити смужки та горошок

Можна! Головне, правильно підібрати їх розмір та навчитися поєднувати з іншими елементами гардеробу. Смугасті речі вдало виглядають, якщо комбінувати їх з однотонними: наприклад, блузка або лонгслів у смужку, в поєднанні з темними брюками та довгим жилетом. Те ж саме стосується і «горошка» – самостійно він може повнити, а в поєднанні з речами одного кольору виглядає органічно та стильно.

Міф №4. Одяг plus size повинен бути одношаровий

Існує думка, що багатошаровість візуально додає обсяг, і це дійсно так, якщо йдеться про пишні сукні або светр, одягнений на сорочку. Однак часто кілька шарів одягу можуть візуально зменшити. Наприклад, якщо розстебнути подовжений жакет або надіти кардиган поверх сукні, ви створите вертикальні лінії, які подовжують та стрункуть фігуру.

Міф №5. Драпірування та об’ємний одяг приховують недоліки фігури

Це правило не працює, оскільки драпірування і складки надають об’єму, а просторий одяг приховає контури фігури, від чого вона буде здватися ще більшою. Набагато вигідніше виглядатимуть помірно облягаючі силуети або елементи, що підкреслюють ваші переваги (наприклад, пояс дозволить звернути увагу на тонку талію). Зрозуміло, сукня чи костюм не повинні сидіти як друга шкіра – достатньо створити чітку форму та збалансувати образ.

Міф №6. Повній фігурі підходить лише класика

Це правило хіба що накладає заборону на експерименти з нарядами, суворо обмежує довжину спідниць і фасон одягу, позбавляючи пишних красунь можливості одягатися у спортивному чи романтичному стилі. Насправді plus-size дозволяє носити і байкерські шкіряні куртки, і джинси, і сарафани, що струмують, – головне, щоб одяг був підібраний за розміром і відповідав фігурі. Якщо ви відчуваєте, що англійський костюм вас сковує, надягніть денім. Більшість виробників дуже уважно ставляться до жінок з нестандартною фігурою, завдяки чому можна легко підібрати джинси, які ідеально підійдуть для вашого зросту та об’єму.

Міф №7. Палітра plus size – це темні або неяскраві кольори

Яскраві насичені фарби дарують енергію, оптимізм та бадьорість. І немає абсолютно жодних причин позбавляти себе радості надіти червону сукню або яскравий квітковий принт, якщо ви почуваєтеся комфортно в цьому одязі. Єдине обмеження – можна міксувати не більше чотирьох кольорів, інакше вбрання виглядатиме надмірно строкатим. Але це актуально для жінок будь-якої комплекції.

Сучасна мода практично повністю позбавлена ​​забобонів і заборон, і можливості кожної з нас обмежуються лише нашим особистим почуттям стилю. Будьте сміливішими і розкутішими, не бійтеся демонструвати переваги фігури, і ви завжди притягуватимете захоплені погляди оточуючих.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...