10 рослин, що знижують вологість повітря в приміщенні

0
Як і коли поливати кактуси: основні заповіді досвідчених квітникарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розведення кімнатних рослин – це не просто цікаве хобі та спосіб прикрасити будинок. Знаючи про особливості різних кімнатних квітів, можна поправити здоров’я, знизити вологість у житловому приміщенні та позбутися таких неприємностей, як пліснява і грибок.

Подробиці

Є рослини, які допоможуть створити в будинку відповідну атмосферу та захистити здоров’я від проблем, пов’язаних із високою вологістю повітря.

Ксерофіти

Виживають у пустелях та інших суворих умовах. Ці представники світу сукулентів, зазвичай, мають листя, покриті волосками, товсті стебла або воскове покриття. Завдяки таким особливостям вони поглинають вологу з повітря та знижують його вологість.

Епіфіти

До таких відноситься мох, різні папороті та бромелії. Вони також поглинають вологу з навколишнього повітря.

Тілландія

Представник сімейства бромелій. Росте без ґрунту та кореневої системи, живиться у прямому сенсі повітрям, з якого поглинає поживні речовини та вологу.

Спатіфілум

Рослина активно харчується вологою з повітря, незважаючи на те, що її регулярно поливають. Здатно боротися навіть із речовинами, що забруднюють повітря.

Нефролепіс

Не лише бореться з високою вологістю, а й очищує повітря від неприємних запахів, а також формальдегіду, ксилолу, бензолу та інфекцій.

Плющ англійський

Вічнозелена рослина, що очищає повітря від плісняви та забруднювачів. Найкраще росте за низьких температур.

Пальма тростинна

Виживає навіть у похмурому приміщенні. Більшу частину вологи отримує з повітря, а не з ґрунту, запобігає поширенню хвороботворних мікроорганізмів, очищає повітря від алергенів. Відмінний регулятор вологості повітря у будинку.

Хлорофітум

Цю рослину називають кисневою фабрикою. Видаляє до 90% шкідливих речовин із повітря. Практично немає недоліків.
Орхідеї

Ці квіти також отримують левову частку вологи з повітря, а разом з нею і поживні речовини.

Кактуси

Їхня здатність рости в температурних зонах, близьких до пікових, обумовлена здатністю накопичувати вологу з повітря. У квартирі кактуси також допомагають знизити вологість.

попередня статтяЩо господині радять додати до дерунів замість яйця
наступна статтяАроматне добриво для рослин: рецепт підживлення для новачків у квітникарстві
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я