Як визначити, коли настав час міняти подушку

0
Як насправді прати подушки та ковдри: 7 секретів, про які знають усі хороші господині
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Подушка – незамінний атрибут, без якого просто неможливо забезпечити здоровий сон. Подушку потрібно регулярно міняти, навіть якщо ви вже встигли до неї звикнути.

Визначити терміни, коли настав час міняти подушку, допоможе інформація на етикетці.

Навіщо міняти подушку

Фахівці стверджують, що якщо не змінювати подушку через певний час, можуть виникнути такі проблеми.

  1. Алергічні прояви. У цьому випадку причиною можуть стати паразити, які оселилися у наповнювачі. До основних алергічних реакцій відносять нічний кашель і нежить.
  2. Поява подразнень на шкірі. У процесі експлуатації подушок може зноситися як наповнювач, так і чохол. Пір’яні подушки часто проколюють чохли гострими наконечниками. Вони можуть спричинити подразнення епідермісу.
  3. Головний біль. Через певний період подушка може втратити форму. Внаслідок цього в процесі сну можуть перетискатись кров’яні судини. В результаті цього у людини з’являються больові відчуття.

Якісне прання та дезінфекція не завжди можуть повернути подушці колишній стан. Фахівці стверджують, що ці моменти негативно впливають на якість сну.

Чому важливо вибрати правильну подушку

Забезпечити здоровий сон допоможе правильно підібрана подушка. При цьому вона зможе подарувати відчуття комфорту і допоможе запобігти болючим відчуттям. Регулярна заміна подушок допоможе запобігти впливу алергенів на організм.

Сон на потрібній подушці позитивно позначається на вашому здоров’ї. В результаті цього у вас буде міцний, здоровий сон. Якщо не змінювати подушку, то може виникнути депресія та проблеми з серцем.

Коли настав час міняти подушку

Подушки рекомендується змінювати кожні 2-3 роки. У деяких випадках може знадобитися більш часта заміна. Визначити необхідність заміни подушки допоможуть такі ознаки.

  1. Після сну виникають головні болі та м’язові спазми. Головний біль може бути наслідком сну на старій подушці. М’язові спазми найчастіше спричинені недостатньою підтримкою шиї у процесі сну. Правильна подушка має підтримувати не лише голову, а й шию.
  2. Подушка почала деформуватися. Подушка, яка втратила форму, не може повноцінно підтримувати голову. Щоб уникнути дискомфорту, її можна регулярно струшувати, але краще придбати нову.
  3. Поява перших ознак алергії. У подушках часто накопичується волога, яка притягує частинки пилу. Саме пил є одним із найпоширеніших алергенів. Додатковий внесок у нездорову атмосферу також вносить дихання та слиновиділення. Якщо людина схильна до алергії, то міняти подушку потрібно кожні 2 роки.
  4. Подушка служить понад 2 роки. За період служби стара подушка вже встигла перетворитися на живу екосистему.
  5. Наявність неприємного запаху у подушці. Неприємний запах найчастіше викликаний бактеріями чи пліснявою.

Якщо виявили ці ознаки, потрібно відправитися в магазин і вибрати нову подушку для сну. Щоб завжди висипатися, краще вибирати подушки з натуральними наповнювачами.

попередня статтяЯкі продукти додають у фарш для котлет, щоб покращити смак, а вони його псують
наступна статтяНавіщо деякі господині додають пиво до млинців
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я