...
ГоловнаЛайфстайлПобороти цибулеву муху на грядках допоможе один засіб, який є на кожній...

Побороти цибулеву муху на грядках допоможе один засіб, який є на кожній кухні

Підпишіться на нас:

Цибулева муха може зіпсувати всі грядки. Щоб цього не сталося, потрібно вчасно виявити її та знищити. При цьому метод боротьби має бути цілком безпечним.

Запропонований метод в цій статті є народним, проте він дієвий та перевірений не одним поколінням городників. Він полягає в використанні солі. А вона є на кожній кухні, тож засіб ж більше, ніж доступний.

Як користуватися сіллю

Почнемо з того, що сіль ж цілком безпечною для використання. Ґрунту він не наносить шкоду, бо це не та кількість, яка здатна на таке. Спочатку перевірте цибулю на появу хробачків, якщо вона почала жовтіти. Можете викопати одну цибулю. Коли муха відкладає яйця, то пошкодження будуть і на рівні коренеплодів.

Отже, 1 склянку солі потрібно розчинити в 10 л води. Пролийте ретельно по перу та по коренеплодам. На одну грядку на 6 метрів потрібно приблизно 2 повних лійки. Після цього залишайте на 24 години так грядку стояти. Потім її треба буде пролити чистою водою.

Повторювати процедуру потрібно кожні 7-10 днів. Грядкам шкоди від такої кількості солі не буде, а от цибулева муха залишить посадки в спокої.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...