...
ГоловнаЛайфстайлЛегкий метод розмноження орхідеї живцями

Легкий метод розмноження орхідеї живцями

Підпишіться на нас:

Розмножувати орхідеї легко. Це пов’язано з природною особливістю нарощувати бокові пагони. В природі вони розповзаються по землі, а потім пускають коріння по всій довжині стебла.

Подробиці

Для розмноження достатньо  зрізати верхній пагін з двома парами листя. Робіть це тільки чистим ножем. Це дозволить уникнути гниття та інфекцій в подальшому.

Живець висадіть в маленькій горщик. Його треба заглибити до нижнього листя. Саме в цьому місці будуть з’являтися нові корінці.

В період укорінення рослину можна ставити поряд з іншими орхідеями в закритому флораурумі з підвищеною вологістю повітря. Поливати треба помірно, коли ґрунт став сухим.

Якщо ви робите розмноження з нових рослин, тоді краще витримати карантин. І тільки потім ставити до орхідей, які вже є. Це допоможе уникнути занесення інфекції в квітнику.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...