8 фраз, які потрібно говорити собі у важкі моменти життя

Підпишись на нас:

Навичка самопідтримки — одна з найважливіших у житті. Незалежно від того, наскільки складною є ситуація, в якій и можемо опинитися, потрібно продовжувати вірити в себе і свої сили. Налаштувавшись на правильний лад, ти точно зможеш упоратися з будь-якими труднощами та перешкодами. Нижче наводимо кілька фраз, які варто частіше повторювати собі у складні періоди життя.

Моє життя в моїх руках

У житті справді можливо все. І добре, якщо у тебе є друзі чи родичі, до яких ти можеш звернутися у скрутну хвилину. Мати підтримку збоку дуже важливо. Але щоб стати по-справжньому сильною, потрібно прийняти той факт, що найголовніша людина у твоєму житті – це ти сама. Приймати допомогу від інших — нормально, але набагато важливіше та цінніше навчитися самостійно приймати рішення та усвідомити, що ти можеш упоратися з будь-якими труднощами.

Боятися – нормально, але я можу перемогти свій страх

Ми звикли думати про страх як про неприємну емоцію. І іноді страх справді паралізує. Але коли ти зрозумієш, що можеш управляти страхом, а не піддаватися його владі, тобі стане набагато легше жити.

Наприклад, щоб упоратися зі страхом невідомості, насамперед слід визнати, що у житті немає нічого постійного та навчитися адекватно реагувати на негативні емоції.

Впоратися зі страхом невідомості буде набагато простіше, якщо ти створиш навколо себе ситуації та справи, які зможеш контролювати. Планування справ та щоденні звички допоможуть тобі структурувати своє життя і щодня наповнювати його змістом.

Практика показує, що люди, які підтримують здоровий спосіб життя, набагато легше справляються зі страхами та мають силу волі. Крім того, здорова їжа, пробіжка або навіть піша прогулянка допоможуть тобі розслабитися та покращити настрій.

Організуй правильний режим дня. Постійні недосипання також можуть провокувати емоційну нестабільність та депресію. Безсоння не тільки робить нас дратівливими, а й безпосередньо впливає на те, як ми реагуємо на неприємності та впораємося з ними.

Я можу контролювати свої думки та змінити ставлення до ситуації

Наші думки можуть стати як нашими найкращими друзями, так і найгіршими ворогами. Звичайно, контролювати кожний аспект життя досить важко. І на деякі обставини ми не можемо вплинути. Зате ми можемо змінити хід своїх думок та подивитися на труднощі під іншим кутом. Як тільки ти навчишся цьому, побачиш більше можливостей і зможеш винести уроки з найскладніших ситуацій.

Я маю право здатися ненадовго, але потім знову зберусь

Усім нам часом хочеться закопатися під ковдру та сховатися від труднощів зовнішнього світу. І це цілком природно. Таким чином, ми хочемо вберегти свою психіку і даємо організму можливість відновити сили.

Здаватися та відчувати негативні емоції – нормально. Головне, знайти у собі сили прийняти поразку, провести роботу над помилками та з новими силами продовжити шлях.

Я маю продовжувати дбати про себе

Важливо розуміти себе та свої потреби для того, щоб справлятися із труднощами життя. Але часом ми згадуємо про те, наскільки це важливо, тільки в тих випадках, коли всередині щось остаточно «ламається». Тому важливо завжди пам’ятати, що якою б важкою була ситуація, потрібно продовжувати дбати про себе, встановлювати особисті межі та захищатися від шкідливих зовнішніх факторів.

Усі труднощі в моєму житті – тимчасові

Зневіра – це те, що віддаляє нас від вирішення проблеми і часом навіть посилює її. Тому важливо пам’ятати, що дуже багато в житті залежить від емоційного настрою. Як тільки ти зрозумієш, що всі, навіть найстрашніші труднощі в житті тимчасові, зможеш знайти в собі сили боротися з ними.

Замість того, щоб лаяти себе і здаватися у владу страху, подумай про те, що кожна нова вирішена проблема — це трамплін, який веде тебе до глобальних змін на краще.

Є лише одна безвихідь

І якщо ми живі, то ми з нею ще не зіткнулися. Найчастіше труднощі звалюються на нас раптово, застаючи зненацька. І навіть підтримка близьких людей іноді не допомагає зібратися з думками та впоратися із проблемою. У такі моменти важливо пам’ятати, що проблеми — це невід’ємна частина життя. І тільки радіючи простим речам і концентруючись на хорошому, ми можемо впоратися з ними.

Навіть негативний досвід може бути корисним

Кетлін Вос — професор Університету Міннесоти, кілька років тому разом із колегами проводила дослідження, результати якого підтвердили, що пережитий негативний досвід у житті не менш важливий, ніж позитивний. Так, зіштовхуючись із труднощами та долаючи їх, ми вчимося інакше дивитися на життя та набираємось нового досвіду. А він, у свою чергу, робить нас сильнішими, мудрішими та витривалішими

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...