Вживання алкоголю в молодості з віком веде до ожиріння – і ось чому

Підпишись на нас:

Ти, напевно, чула, що алкоголь містить порожні калорії, і якщо ти хочеш схуднути, рекомендується зменшити його кількість. Далі розповідаємо обгрунтований науковацями механізм впливу алкоголю на здоров’я.

Згідно з нещодавнім дослідженням, опублікованим в Американському журналі профілактичної медицини, люди, які багато п’ють у молодості, мають більш високий ризик набрати зайву, надмірну вагу або набути ожиріння в старості.

Для дослідження було проаналізовано дані Національного лонгітюдного дослідження здоров’я підлітків та дорослих у США у людей, починаючи з підліткового віку, у 20 та 30 років. Люди, які багато пили (за дієтичними рекомендаціями для американців: 8 або більше порцій алкоголю протягом тижня для жінок), мали на 41% більший ризик переходу від нормального ІМТ до надмірної ваги порівняно з людьми, які не зловживали алкоголем. І на 36% вищий ризик переходу від ІМТ із надмірною вагою до ІМТ із ожирінням на той час, коли їм виповниться двадцять п’ять років. Якщо хтось уже страждав на ожиріння, у нього був на 35% вищий ризик залишитися таким і набрати більше ваги.

Дослідники дійшли висновку, що зловживання алкоголем має бути частиною обговорення, коли йдеться про здорове харчування та схуднення.

Важливо розглядати алкоголь з погляду калорій, і в алкоголі безперечно є калорії: згідно з дієтичними рекомендаціями для американців, 350 мл звичайного пива можуть містити близько 150 калорій, 150 мл вина можуть містити близько 120 калорій, а 200 мл рома з колою містять близько 155 калорій .

За словами лікарів, люди також схильні недооцінювати кількість випитого. Порція вина, наприклад, становить 150 мл, але ми, ймовірно, наливаємо більше, коли п’ємо келих-другий вдома.

Справа не тільки в калоріях, що містяться в самому алкоголі: випивка може знизити наші заборони та почуття контролю, що підвищує ймовірність того, що ми починаємо бездумно їсти, перебуваючи у стані сп’яніння.

Надлишок алкоголю також може перетворитися на жир у печінці та збільшити кількість холестерину в крові, він також з більшою ймовірністю відкладеться у тілі у вигляді жиру.

Склади все це разом і легко побачиш, як надмірне вживання алкоголю може з часом привести до набору ваги. Це не означає, що ми повинні повністю відмовитися від алкоголю, якщо хочемо схуднути — просто треба розумно ставитися до його вживання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....