5 речей, які ти маєш сказати перукарю, щоб отримати ідеальну стрижку

Підпишись на нас:

Хочеш вийти із салону краси задоволена собою та щаслива? Ось що, на думку Міабелле Рісторп, ти маєш сказати своєму майстру, перш ніж він візьметься за ножиці!

Міабелле Рісторп — візажистка та стилістка за зачісками з більш ніж 15-річним досвідом роботи. Вона укладала волосся манекенницям на показах Burberry і Dolce & Gabbana, до клієнток Міабелле входять такі зірки, як актриса Кара Делевінь і моделі Джорджія Мей Джаггер і Сьюкі Уотерхаус.

Девіз Рісторп «Менше означає більше» — стилістка віддає перевагу мінімалізму і нейтральності, і вважає, що ідеальне волосся — це те, яке виглядає не тільки красиво, а й природно. Хочеш досягти такого ефекту? Ось що у такому разі Міабеллі радить обов’язково сказати своєму майстру.

Як ти укладаєш волосся

«З салону ви точно підете з чудовою зачіскою, але набагато важливіше, як вона виглядатиме завтра, через тиждень і через місяць. Тому майстру треба знати, як ви укладаєте волосся і доглядаєте його щодня», — каже Рісторп. За її словами, добрий фахівець і сам запитає про це: йому важливо зрозуміти, чи готова ти укладати локони щодня або просто розчісуєш їх — від цього залежить вибір стрижки.

Яке волосся у тебе від природи

«Наприклад, якщо вони густі та хвилясті, я обережна з шарами — вони можуть як прикрасити, так і зробити локони занадто об’ємними. Тому для мене так важливо знати, яке у клієнтки волосся», — пояснює Міабелле. І, звичайно, не можна замовчувати, що ти фарбувала пасма — від цього залежатиме і тип стрижки, і те, як з ними далі працюватиме колорист.

Назви конкретні цифри, коли мова йде про довжину

Формулювання «просто приберіть посічені кінці» може призвести до того, що ти попрощаєшся з 20 сантиметрами волосся. Якщо ти хочеш, щоб вони стали коротшими лише на два сантиметри, обов’язково скажи про це!

Запитай, яка стрижка підійде до твого обличчя

Навіть якщо ти прийшла з фотографією бажаної зачіски, поцікався у майстра, яка саме краще виглядатиме з твоєю формою обличчя. Рісторп впевнена, що насамперед треба дивитися на неї, а не на тренди, і розмова з перукарем допоможе тобі вибрати по-справжньому ефектний варіант.

Запитай, які продукти та процедури тобі варто спробувати

Це не означає, що ти маєш піти із салону з горою нових флаконів — навпаки, агресивні продажі скоріше є червоним прапорцем. Однак якщо майстер просто дає пораду, а не починає нав’язувати тобі косметику, то скористайся рекомендацією — вона напевно допоможе твоєму волоссю виглядати на всі сто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Найкращий спосіб покращити смак морської капусти в салаті

Морська капуста корисна, але дещо специфічна. Просто так її...

Як врятувати перець від павутинного кліща за допомогою простих дієвих засобів

Павутинний кліщ – комаха-шкідник, яка нападає на городину, зокрема...

Як приготувати шоколадний напій по-дорослому: «секрет» в одному інгредієнті

Шоколад, як напій, можна приготувати по-різному. Між дитячим та...

Чому сохне листя на смородинових кущах: основні причини

Якщо листя на смородині почало сохнути й скручуватися, це...

Найкращий десерт зі сметани та молока: ніжний та повітряний мус

Якщо є сметана та молоко, можна приготувати бездоганний десерт....

Як врятувати вазони від попелиці: прості дієві методи боротьби зі шкідником

Якщо помітили на кімнатних рослинах маленьких комашок, а квіти...

Як приготувати апетитні роли, багаті на білок: ідея для перекуса на роботу

Немає нічого кращого, ніж приготувати роли з рисовим папером....