Які треба виконати сезонні роботи на дачі в серпні

Підпишись на нас:

Серпень — спекотний місяць, але не в плані теплої погоди. Планується дуже багато роботи. З наближенням вересня немає бажання думати про осінь, проте факт залишається фактом. Потрібно скласти план та готувати дачу та ділянку до осені.

Що треба зробити

Звичайно, в кожного городу та дачі власні потреби. Багато чого залежить від рослин та дерев, які вирощують. Пропонуємо вам невелику добірку сезонних робіт, які проводять в серпні більшість дачників.

Збір насіння

Уважно дивіться, які рослини вже готові на насіння. Потрібно обережно зібрати його та при потребі просушити. Квітів та овочів це стосується найперше.

Пінцирування (прищипування)

Процедуру потрібно провести для рослин з тривалим періодом росту. Наприклад, для винограду. Також для плодових дерев це роблять — видалення верхівки ростучих пагонів для формування крони. Зрізають тільки трав’янисті верхні частини пагонів, які продовжують ріст.

Заготівля сухофруктів

Серпень — час сушити фрукти. Яблука, груші. Сонячна погода дасть можливість просушити все, а потім просто спакуйте все на зберігання.

Підживлення

Час підготувати дерева до зимівлі. А для цього треба провести внесення добрив. Потрібні калійно-фосфорні засоби. Рихлення пристовбурних кіл після цього вже не виконують. Поливи також припиняють, але при надто спекотній погоді трохи треба давати рідини. Поливають в кількості, щоб волога дійшла на глибину залягання коренів.

Пересаджування ірисів

Як іриси завершать цвітіння, приблизно через 1-2 тижні можна ділити кущі та пересаджувати їх. Час є до кінця серпня. Не забувайте, що при виборі ділянки треба віддавати перевагу тим, де нема надто кислого ґрунту та надмірного зволоження.

Полуниця та суниця

В серпні внесіть добрива. Потрібно 30 г суперфосфату та 15 г сульфату калію. Це пропорція для 1 кв.м. Добрива треба трохи заглибити в ґрунт, зробивши борозну на відстані 20 см від рослин.

Також в  серпні рекомендується обробити кущі полуниці та суниці сечовиною 0,3% в пропорції 30 г на 10 л води. Обприскування проводять ввечері або в дні без сонця.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати закускове масло з рибною консервою

Таке масло дає можливість і бутерброди смачні зробити, і...

Торт з печивом «Савоярді» та лимонним кремом: без випікання

Оригінальний та дуже привабливий торт з печива савоярді. Його...

Чому потрібно їсти шпинат: про користь зелені для здоров’я

Шпинат – це суперпродукт, він поєднує у собі безліч...

Яких два інгредієнти зроблять фрикадельки соковитими та смачними

Рецепти фрикадельок в основному відрізняються набором спецій, а не...

Вишнева кола: приклади модного фарбування весни, яке точно оцінять брюнетки

Кола з присмаком вишні... Ні, ми зараз не про...

Мойва тушкована з цибулею на сковороді: швидко та смачно

Швидка та смачна страва для повсякденного меню! Мойва тушкована...