Як перестати гризти нігті та чіпати обличчя: фахівці знайшли спосіб

Підпишись на нас:

Багатьом з нас знайомий нав’язливий стан, коли ми починаємо мимоволі смикати своє волосся, гризти нігті або колупати прищі на обличчі. Фахівцям вдалося виробити тактику боротьби з подібним бажанням, і ти можеш спробувати її зараз!

Мільйони (якщо не мільярди!) людей не можуть позбутися нав’язливого бажання, пов’язаного із заподіянням шкоди своїй зовнішності. Одні постійно гризуть нігті або колупають задирки, інші смикають себе за брови, вії та волосся, а треті намагаються намацати і видавити прищі. Все це ми робимо мимоволі і в різні моменти дня — найчастіше навіть ні про що не підозрюючи, поки не стає боляче або дискомфортно.

Психологи пов’язують наявність подібної звички з підвищеним рівнем стресу та тривожності. Іноді, щоб вирішити проблему, люди навіть починають пити антидепресанти — якщо, звісно, йдеться про занедбані випадки.

Нещодавно німецькі вчені провели масштабний експеримент, в ході якого знайшли спосіб коригувати шкідливу звичку. Учасникам, що різною мірою страждають від подібних мимовільних рухів, було запропоновано щоразу, коли виникає бажання гризти нігті, колупати шкіру і так далі, починати акуратно себе розтирати. Наприклад, м’яко погладжуючи плече чи кисть руки, потираючи один об одного кінчики пальців чи відразу всю область долонь.

Через 6 тижнів експерименту 53% учасників експерименту відзначили значне полегшення свого стану. А 80% піддослідних порекомендували цей лайфхак своїм близьким.

Звичайно, для того, щоб замінити одну звичку на іншу, знадобиться чимало часу. Але погодься, воно того однозначно варте!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати апетитні роли, багаті на білок: ідея для перекуса на роботу

Немає нічого кращого, ніж приготувати роли з рисовим папером....

Найпростіший спосіб приготувати овочеве рагу з чилі та куркою: обід чи вечеря за 10 хвилин

Приготувати повноцінну страву досить просто. Для днів, коли немає...

Як приготувати меренгу, щоб вона не тріснула та не здулась

Безе (меренга) на перший погляд, досить проста річ, але...

Весняно-літній десерт: повітряне полуничне суфле

Зараз сезон полуниці. Отже, не проґавте цей ягідний сезон....

Акторка Христина Федорак виходить заміж: дата весілля вже призначена

Українська акторка Христина Федорак, яка  зіграла роль бухгалтерки у...