...
ГоловнаЛайфстайлЯк виростити «соковитий» кріп без парасольок

Як виростити «соковитий» кріп без парасольок

Підпишіться на нас:

Ароматна пряна зелень завжди бажаний гість на столі. Щоб отримати достатню кількість кропу, якого вистачить і для літніх страв, і для заморозки на зиму, скористайтеся наступними порадами.

Подробиці

Почати підготовку, щоб отримати добрий урожай, слід ще з осені. Для цього на грядку, де зростатиме кріп, слід внести компост і перекопати її. До речі, для сівби слід обирати тільки сонячне місце. На затіненій ділянці зелень ніколи не виросте пухнастою і насиченою.

Ще один фактор, який не можна залишати поза увагою, – кислотність ґрунту.

Виростити пряну траву на надмірно кислотному або лужному ґрунті точно не вийде, тому подбайте про те, щоб рН ґрунту був нейтральним.

Щоб збирати кріп протягом усього сезону, сіяти його слід аж до кінця серпня з інтервалом 2-3 тижні.

Відмінно себе зарекомендував у вирощуванні кропу так званий букетний спосіб, при якому в одну ямку кладеться 10-15 насінин.

Така зелень виглядає досить незвичайно, та й збирати її зручно – достатньо вирвати всю купку разом, не чекаючи появи парасольок, і можна застосовувати кріп на кухні.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...