...
ГоловнаКрасаНе шампунь і не часте миття: 3 неочевидні причини, з яких волосся...

Не шампунь і не часте миття: 3 неочевидні причини, з яких волосся стає жирним

Підпишіться на нас:

Тобі здається, що волосся починає жирніти буквально через годину після миття голови? Не поспішай викидати шампунь чи засоби для укладання – можливо, справа зовсім не в них!

Локони стають жирними через себум, який виробляє шкіра голови – якщо його виробляється занадто багато, то блиску пасм, який зовсім не тішить, позбутися не так просто.

Зазвичай серед головних причин жирності називають занадто часте миття голови, яке змушує шкіру з подвоєною швидкістю відновлювати шар природного жиру, гормональні зміни, часте носіння головних уборів, сушіння занадто гарячим повітрям або нездорову дієту – надмірна кількість жирної та гострої їжі в раціоні.

Впізнала себе? Тоді зрозуміло, як вирішувати проблему в кожному випадку — мити голову рідше, використовувати фен у холодному режимі, вибирати шапки і панами з натуральних матеріалів з дихаючою підкладкою, правильно харчуватися або звернутися до лікаря.

Але якщо ти розумієш, що всі перелічені випадки — не твоя історія?
Ось що думає з цього приводу дерматолог і доктор медицини Ліндсі Зубрицкі, за сторінкою якої в TikTok стежить один мільйон підписників — нещодавно вона розповіла, на які неочевидні причини жирності волосся ми часто не звертаємо уваги.

Причина перша: гребінець

«Найпоширеніша причина в тому, що ви миєте гребінець не так часто, як потрібно», – говорить Ліндсі. За її словами, на зубчиках або щетинках може накопичуватися багато жиру та бактерій, які ти постійно повертатимеш на волосся, роблячи його жирними. Зубрицьки рекомендує мити гребінець не рідше ніж раз на тиждень.

Причина друга: волосся не «дихає» вночі

Гаразд, добре, ми знаємо, що волосся не має легень! Але справа в тому, що якщо ти не розплітаєш косу на ніч або щось одягаєш на голову, то олії, що виробляється шкірою голови, просто нікуди подітися – воно залишається на пасмах, і ти прокидаєшся з жирною головою.

Причина третя: олійки

«Олійки для волосся хороші на кінчиках, але якщо вони потраплять на коріння, то зроблять пасма дуже жирними», — попереджає Ліндсі. Якщо ти не хочеш відмовлятися від цього засобу для догляду, то використовуй його з обережністю — стеж за тим, щоб воно не опинилося на шкірі голови.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...

Як носити мереживо і не виглядати зухвало: 4 способи уникнути модної поразки

Влітку-2024 гіпюр і мереживо вважаються одними з найтрендовіших матеріалів - завдяки стилістиці нульових і тренду на mermaidcore. Так...

Як спілкуватися з б’юті-майстром, щоб послуги приносили лише радість: 3 головні правила хорошого клієнта

Фахівці б'юті-сервісу стараються бути максимально ввічливими: вони відповідають на всі запитання, підбирають зручні віконечка для запису і роблять...