...
ГоловнаКрасаЯк знайти «свої» парфуми: поради парфумера

Як знайти «свої» парфуми: поради парфумера

Підпишіться на нас:

«Духи — це невидимий, але незабутній і неперевершений модний аксесуар. Він повідомляє про появу жінки і продовжує нагадувати про неї, коли вона пішла», — казала Коко Шанель. Але як вибрати такий аксесуар і не помилитися?

«Стійкість, шлейф, ціна — ці чинники, звісно, важливі. Але головне — це те, що ви відчуваєте, коли носите аромат, — каже парфумер та фундатор парфумерно-косметичного бутика Су Мін Пак. — Нюх — це одне з найсильніших почуттів, пов’язане з пам’яттю та емоціями, і тому аромати можуть впливати на наше благополуччя». Ось, як на думку Су Мін, вибрати той, який підніме настрій і підвищить впевненість у собі.

Знайди своє сімейство ароматів

“Колесо ароматів” Майкла Едвардса – одна з найпопулярніших класифікацій парфуму. До нього входять чотири сімейства – квіткові, східні, деревні та свіжі запахи.

Визначся з концентрацією

Подумай про силу, стійкість і насиченість, які тобі потрібні — ось які вони бувають:

  • Eau Fraiche: концентрація – 1-3%, стійкість – менше 2 годин;
  • Eau de Cologne (він же EDC): концентрація – 2-4%, стійкість – до 2 годин;
  • Eau de Toilette (він же EDT): концентрація – 5-15%, стійкість – до 4 годин;
  • Eau de Parfum (він же EDP): концентрація – 15-20%, стійкість – до 5-6 годин;
  • Parfum та Extraits: концентрація – 20-30%, стійкість – до 10 годин.

Пам’ятай про шари

Як правило, бренди вказують найбільш помітні ноти у кожному продукті. Це спростить тобі завдання – залишиться лише запам’ятати, як працюють різні верстви. Верхні ноти створюють перше враження, але найшвидше випаровуються, середні (або ноти серця) є суттю аромату і визначають, до якого сімейства він належить, базові закріплюють аромат і надають йому глибини і стійкості.

Запитуй людей, що вони носять

Тобі подобається аромат, який використовує подруга чи колега? Не соромся поцікавитися, що це за парфуми. Однак тобі не треба бігти за ними в магазин — натомість використовуй інформацію про сімейство та ноти, щоб знайти схожі. “Можливо, з’ясується, що ваша знайома використовує “масовий” аромат – використовуйте його як відправну точку для пошуків свого фірмового”, – радить Су Мін.

Вивчай інформацію

На думку парфумера, Інтернет – чудовий ресурс для пошуку «своїх» парфумів. Існує маса добірок, заснованих на нотах, брендах чи рейтингах, є спільноти, де люди обговорюють запахи та порівнюють їх з іншими — все це тобі це стане у нагоді.

Пробуй перед покупкою

Ти, напевно, здогадуєшся, що побризкати духами тестер недостатньо. Су Мін вважає, що купівля парфуму — справа дуже складна та відповідальна. Кожен варто протестувати, починаючи з мінімального нанесення — ніщо не вбиває аромат так, як надмірна доза. Носити запах перед покупкою слід кілька разів у різних ситуаціях: наприклад, вдень та ввечері. Як це можна зробити? Експертка рекомендує купувати пробні набори, які пропонують різні бренди — це, на її думку, найкращий спосіб повноцінно вивчити аромати.

Розширюй «базу»

Знайшла свій фірмовий аромат? Су Мін радить рухатися далі: шукати його варіації для різних ситуацій — побачень чи зустрічей із подругами, спекотних літніх днів чи затишних зимових вечорів. «Я рекомендую мати кілька ароматів з різним профілем або шлейфом, які відповідатимуть різним випадкам та настроям. Я б сказала, що їх має бути чотири — цього достатньо, щоби завжди можна було вибрати потрібний», — каже Пак.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як позбутися лупи, раз і назавжди

За статистикою з хронічним себорейним дерматитом стикається більше 50% людей по всьому світу. На жаль, одного шампуню для...

Чому у туркень такі густі темні брови: місцеві красуні використовують один ефективний засіб

У східній поезії безліч сюжетів присвячених красі жіночого погляду, і в традиціях турецьких красунь приділяти велику увагу майстерному...

Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок

Маски для обличчя роблять домашній догляд для обличчя більш інтенсивним і допомагають швидко реанімувати шкіру після важкого дня...

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на руках, і на...