Ряд країн можуть скористатися моментом і “нагадати” Росії про свої території

0
Ряд країн можуть скористатися моментом і нагадати про свої території
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Протягом своєї історії РФ зуміла приєднати території багатьох країн-сусідів, скориставшись своєю тимчасовою перевагою у силі. Проте за все колись доводиться відповідати.

На думку багатьох фахівців у питаннях геополітики, цей момент настав. І відкрив цю «скриньку Пандори» президент РФ — власними руками, 24 лютого. Надмірно самовпевнений у двох своїх історичних союзниках — армії та флоті, Путін думав, що лише йому судилося вирішувати питання щодо встановлення державних кордонів. Проте масові втрати згаданих «союзників» у маленькій (порівняно з розмірами РФ) та гордій Україні різко поставили під сумнів уявлення про непереможність військ Росії.

Першою відчула можливість скористатися моментом Японія, яка терпляче чекала на свій шанс з 1945 року. Південна частина Курильських островів – територія, яка стала предметом суперечки між СРСР та Японією після закінчення Другої світової. І саме зараз влада Країни Вранішнього Сонця вирішила порушити це питання на найвищому рівні.

На думку влади Японії, настав час переглянути питання про Курильські острови.
На думку влади Японії, настав час переглянути питання про Курильські острови.

Вирішив скористатися своєю можливістю і Азербайджан, чітко вказавши Росії на неприйнятність використання терміна «Нагірний Карабах», натомість вимагаючи визнати ці землі «невід’ємною частиною Азербайджану». Саме Нагірний Карабах та постійна напруга з Азербайджаном – причина, чому Вірменія завжди тримала бік Росії, утримувала у себе російську військову базу.

Влада Азербайджану вимагає не вживати виразу «Нагірний Карабах»
Влада Азербайджану вимагає не вживати виразу «Нагірний Карабах»

Ще один історично спірний регіон Росії – Калінінградська область. Давня частина Пруссії, пізніше польський Крулевець, потім німецький Кенінсберг. З 1945 року це радянський, а тепер російський Калінінград. Але чи надовго? Стратегічної важливості для РФ надає унікальність розташування області у Європі та її вихід до моря. Проте абсолютна відірваність області з решти Росії — безсумнівно її вразливість.

Польський генерал: Калінінградська область - частина Польщі
Польський генерал: Калінінградська область – частина Польщі

Як грім серед ясного неба прозвучала заява польського генерала Вальдемара Скшипчака про Калінінградську область:

«Тепер слід було б заявити на неї права, як було раніше з відвойованими територіями. Цей район Калінінграда, на мій погляд, є територією Польщі. Ми маємо право висловлювати претензії на території, яку окупувала Росія».

А ще є молдавське Придністров’я, грузинська Абхазія та інші гарячі точки на карті навколо кордонів РФ. З усього видно — наближається серйозний перекрій політичної карти Євразії.

попередня статтяЗСУ захопили ворожі танки Т-90А и Т-72Б3
наступна статтяЗСУ захопили ще одну ТОС-1А «Солнцепек»
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я