...
ГоловнаЛайфстайлЧому малина росла велика, а тепер стала дрібна: шукаємо причини

Чому малина росла велика, а тепер стала дрібна: шукаємо причини

Підпишіться на нас:

Кілька років тому насаджені кущі малини плодоносили великими ягодами. А тепер вони з кожним роком стають дрібніші та й дрібніші. Якщо так сталося, прийшов час змінити підхід до вирощування та догляду.

Причини дрібних ягід

Найперша причина, через яку так стається пов’язана з загущенням. Малину потрібно прорідити. За короткий проміжок часу може вирости багато порослі. Від цього основні пагони стають слабша та тонші. Тож і «родити» великі ягоди в рослини також не буде можливості.

Ще одна причина — надмірна увага до рихлення ґрунту Між рядами малини немає потреби постійно це робити. Зайвими діями можна пошкодити кореневу систему. Про великі ягоди та рясні врожаї можна буде не мріяти.

Збіднілий ґрунт — третя загальна причина. Навесні потрібно підживлювати гноєм та золою, а в період цвітіння варто внести нітрофоску. Для цього розчиняють 50 г на 10 л води та поливають.

Це три найпоширеніші причини, чому так стається з малиною. Не треба забувати також про можливих шкідників та грибкові інфекції. Задля профілактики до моменту  розпускання бруньок обробляйте кущі розчином з бордоською рідиною.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...