Як вилікувати грибок на ногах: 11 простих і реально робочих способів

0
Як вилікувати грибок на ногах: 11 простих і реально робочих способів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ці домашні засоби доповнять аптечний догляд і допоможуть якнайшвидше впоратися з інфекцією.

Грибок нігтів завдає маси незручностей, а боротьба з ним – це довгий і, як правило, складний шлях. Ми завжди за медикаментозне лікування у спеціаліста, але гармонійно доповнити його можуть і ці безпечні та перевірені народні засоби, які посилять ефект протигрибкових препаратів.

Масло чайного дерева

Олія чайного дерева відома своїми корисними властивостями: протигрибковою, антисептичною, антибактеріальною та антиоксидантною. Дослідження довели, що олія мелалеуки (наукова назва олії чайного дерева) бореться з знебарвленням пластини, запобігає поширенню та знижує ризики повернення грибкової інфекції. Наноси його на нігті двічі на день для максимального ефекту.

Олія орегано

Олія орегано запобігає розмноженню грибка. Дослідження довели, що засіб скорочує симптоми інфекції на 50% протягом кількох тижнів.

Часник

Часник має відмінні антиоксидантні та протигрибкові властивості. Використовуй його так: намотай дуже тонку і прозору, на зразок марлі, тканину на палець ноги, посип її подрібненим часником, а потім накрий іншою частиною тканини. Залиш компрес на 20-30 хвилин, а потім змий.

Яблучний оцет

Яблучний оцет багатий на амінокислоти, вітаміни і мінерали, які хороші для зміцнення нігтів. Ми рекомендуємо робити пару разів на тиждень спеціальні ванни для ніг. Вони, до речі, чудово працюють і як пілінг!

Чорний чай

Вважається, що звичайний чорний чай теж можна використовувати для лікування грибка нігтів, адже він містить дубильну кислоту, яка має підсушуючий ефект.

Харчова сода

Просто насип її у взуття на ніч, і вона вб’є грибок і забере на себе зайву вологу, яка сприяє захворюванню. Та так просто!

Англійська сіль

Англійська (магнієва) сіль допомагає глибоко очистити шкіру стоп і видалити ороговілу шкіру і придушити зростання бактерій. Крім того, ванни з такою сіллю ще й дуже приємні!

Ефірні масла

Ціла криниця природних антисептиків! Змішуй їх з абрикосовим або мигдальним маслом і використовуй замість крему для ніг.

Кращі олії для боротьби з грибком:

  • гвоздична олія
  • лавандова олія
  • евкаліптова олія
  • олія кориці
  • олія лемонграсу
  • Озоновані олії. Озоновані олії здатні ефективно знищувати бактерії та грибки. Важливо: наносити їх потрібно лише на чисту та суху шкіру!

Перекис водню

Перекис водню хороший для очищення нігтів і стоп від грибка! Використовувати її просто: змочіть ватний тампон у перекисі і ретельно протріть ним нігті.

Екстракт листя оливи

Олеуропеїн, активний компонент екстракту листя оливи, відомий своїми протигрибковими властивостями. Наносьи мазь із екстракту листя оливи безпосередньо на нігті на ногах, щоб зупинити поширення інфекції.

попередня статтяЯкі 2 компоненти можуть зіпсувати окрошку: їх помилково додають багато господинь
наступна статтяДеруни будуть танути у роті: 5 хитрощів приготування смачної страви
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я