Як зменшити пори: 3 прості поради дерматолога

0
Як зменшити пори: 3 прості поради дерматолога
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чи можуть пори звузитися? Насправді ні. Але є й хороші новини: хоча пори не змінюють свій розмір, зробити їх непомітними не так уже й складно.

Справа в тому, що в порах накопичується себум і бруд — так вони і перетворюються на горезвісні «чорні цятки». Так що найкращий спосіб «мінімізувати» пори — це добре попрацювати над їх очищенням, і ось які три засоби тобі в цьому допоможуть.

Крок перший: використовуй вранці BHA

BHA-кислоти (або бета-гідроксикислоти) – це речовини, які легко проникають у сальні пробки, знищують бактерії та очищають шкіру. Чим вони відрізняються від AHA? Як пояснює фахівець з естетичної медицини Джої Таверніс, AHA працює на поверхні шкіри, а BHA – під нею.

Дерматолог Скотт Уолтер каже, що сам наносить на обличчя сироватку з BHA щоранку, проте людям із чутливою шкірою не варто застосовувати цей ексфоліант так часто. Скотт також радить вибирати косметику, в якій BHA поєднуються з ніацинамідом, що регулює виділення шкірного сала – він допоможе запобігти повторній появі чорних крапок.

Крок другий: використовуй ретинол тричі на тиждень

На ніч Уолтер рекомендує використовувати засоби, що містять ретинол – форму вітаміну А, який допомагає клітинам шкіри обличчя швидше оновлюватись. Тим, хто тільки намагається додати в свою б’юті-рутину ретинол, краще наносити його між двома шарами зволожуючого крему, а власницям чутливої шкіри використовувати його один або два рази на тиждень, пояснює дерматолог.

Крок третій: раз на тиждень роби маску з глини

“Глина діє як магніт – витягує з пір пил і себум і тим самим допомагає їм виглядати меншими”, – говорить Скотт. Однак є в неї і мінус: глиняні маски зневоднюють шкіру більше за інших, і тому жінкам із сухою шкірою не варто використовувати їх частіше одного разу на два тижні.

Інший спосіб «зм’якшити» глину – це додати до неї некомедогенну олію, яка не забиває пори – наприклад, жожоба, яка за своєю структурою дуже схожа на те, що виробляє наша шкіра; олію насіння шипшини, насіння конопель, виноградних кісточок або примули вечірньої.

попередня статтяКартопля в духовці з салом: найшвидший спосіб
наступна стаття2 добавки, які зроблять готову яєчню смачнішою: гурманам на замітку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я