...

Шкода фольги про яку ви не знали: убережіть себе від небезпеки

Підпишіться на нас:

Приготувати смачну їжу можна різними способами. Особливим ароматом вирізняються запечені страви. Для цього господині використовують алюмінієву фольгу. Вона є майже у кожної господині. Приваблює її універсальність та гігієнічність. При цьому не потрібні особливі навички в використанні, все просто, швидко і зручно. Фольгою добре накривати, загортати або пакувати приготовлену їжу. Проте, шкода фольги є очевидною.

Яку шкоду нашому здоров’ю завдає використання алюмінієвої фольги на кухні?

На жаль, є дані про те, що застосування фольги при приготуванні їжі шкодить здоров’ю, оскільки:

  • алюміній, що міститься у фользі, представляє серйозну небезпеку для мозку. Цей важкий метал може спричинити хворобу Альцгеймера. В людини порушується координація рухів, виникають проблеми з пам’яттю.
  • не менш шкідливий алюміній для кісток: відбувається витіснення кальцію та накопичення у них шкідливого металу у великих кількостях.
  • собливу небезпеку становить фольга для дихання. Це може спричинити респіраторні захворювання. У найгіршому випадку можливий фіброз легень. Алюміній в організмі накопичується у різний спосіб. Деякі постійно купують напої в алюмінієвих баночках, інші використовують дезодоранти із цим важким металом.

Це все так, але не менш небезпечною є господарська фольга. Звичайно, ніхто не їсть її шматками. Надходить вона в організм непомітно, людина ніби ковтає лусочки фольги, яка залишається на їжі.

При її високому нагріванні лусочки розтріскуються і відшаровуються. Вони настільки маленькі, що непомітні у їжі. Людина з’їдає їх разом із тим, що запікалося у фользі.

Якщо у приготуванні їжі використовується фольга, то небезпеку можуть становити навіть спеції, а також кислотні продукти. При цьому відбувається хімічне вилуговування металу.

Корисні рекомендації

Шкода фольги очевидна. Існує ряд способів, що допомагають зберегти своє здоров’я:

• слід назавжди відмовитися від використання фольги, будь-де. Вона не становить небезпеки тільки при використанні її як обгортка для холодних продуктів. Але для більшої безпеки бажано користуватися контейнерами зі скла;
• забороняється використовувати фольгу як обгортку для зберігання спецій, томатів та всіх цитрусових. Кислота, що міститься в них, вилуговує алюміній з фольги в продукти;
• слід позбавитися алюмінієвого посуду. При найменшій нагоді її треба замінити нержавійкою;

Багато жінок давно замінили фольгу харчовим пергаментом. Це абсолютно безпечно для здоров’я.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я