Краса

Арганова олія: як використовувати у догляді за обличчям та волоссям

Багато хто знає, що у догляді за собою вкрай актуальні різні натуральні олії. Серед них варто виділити арганову олію. Вона неймовірно корисна для шкіри всього тіла та волосся. Цю олію часто можна зустріти у складі різних косметичних засобів. У чому ж полягають плюси використання арганової олії для волосся та обличчя?

Редакція  Prostoway розповість, як використовувати аргановe олі. у догляді за собою.

Арганова олія вважається однією з рідкісних у світі. Щоб отримати лише літр, необхідно переробити близько 80 кг плодів арганії. І ця рослина є лише у кількох місцях на землі. Тому цінність цього продукту більш ніж висока.

Що міститься в аргановому маслі?

Вона багата насиченими жирними кислотами, вітамінами E і F. Також в аргановому маслі присутні каротин і токоферол. Її одержують шляхом холодного пресування, і вона буває двох різновидів. Перший вид – запашна і темна за кольором. Її використовують у різних стравах і за смаком вона схожа на сире гарбузове насіння. Другий вид відрізняється світлим відтінком і використовується переважно в косметиці.

Ключові властивості, за які багато хто любить це масло – можливість відновлювати шкірний покрив, наповнювати його корисними речовинами, реанімувати суху та роздратовану шкіру.

Арганова олія для волосся

Це масло вважається універсальним у догляді за волоссям. Багато косметичних брендів використовують його в шампунях, масках, бальзамах та засобах для укладання. Також арганова олія корисна для шкіри голови, перешкоджає старінню та забезпечує захист від втрати вологи. Використання арганового масла у догляді за локонами робить їх блискучими, м’якими та гладкими.

Маски для волосся з аргановим маслом

Багато масок з аргановим маслом можна робити в домашніх умовах. Найпростіший варіант використання – наносити його перед миттям голови. Якщо ви володарка сухих локонів, то олію можна наносити по всій довжині. Тим, хто має жирний тип волосся, краще відступити від лінії коріння на 5-6 сантиметрів. Після нанесення накрийте голову поліетиленовою шапочкою зверху рушником і залиште на 1 годину.

Згодом добре змийте олію з використанням шампуню. Таку процедуру можна повторювати раз на 3 дні. Ефект помітний десь після 10-го використання арганової олії. Для стимуляції росту волосся можна змішувати реп’яхову та арганову олії. Єдиний нюанс – така суміш може змиватися дещо важче.

Арганова олія для обличчя

Арганова олія також буде корисною для догляду за сухою, чутливою шкірою обличчя і з першии ознаками старіння. Вона добре працює проти підліткових прищів, оскільки має протизапальні властивості. Крім того, арганова олія проводить відновлення шкіри після опіків та пошкоджень, перешкоджає появі рубців та шрамів.

Її можна використати замість вашого звичного крему. Достатньо кілька крапель, які потрібно рівномірно розподілити по обличчю. Також його можна додавати до ваших доглядових засобів або масок домашнього приготування. Арганова олія добре поєднується з іншими ефірними оліями.

Що треба відзначити – воно має досить щільну текстуру і може підійти далеко не кожному. Тому використовувати його варто обережно, спостерігаючи за тим, як реагуватиме на нього шкіра.

Для боротьби із запаленнями на обличчі відмінно підійде комбінація олії чорного кмину та арганової олії. Їх змішуються в рівних частках і точково наносять на проблемні ділянки кілька разів на день.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Чому на груші чорніє і сохне листя: 2 правила, як врятувати дерево

Коли листя груші починає чорніти і сохнути, більшість дачників точно не розуміють, яких заходів необхідно…

2 хв. тому

Чому на дачі варто посадити ромашку: не всі дачники знають

Якщо відповідально підходити до вибору культур для посадки на дачі, можна "закрити" масу актуальних питань.…

1 годину тому

Що зробити із взуттям, яке натирає: «налякайте» його молотком

Є багато способів, що дозволяють зробити так, щоб нове взуття не натирало. Звісно, найпростіший спосіб…

2 години тому

Як досвідчені квітникарі використовують активоване вугілля: ви здивуєтеся

Багато хто знає про те, що у звичайного активованого вугілля дуже широка сфера застосування. Тому…

3 години тому

Як позбутися осоки в садку: використовуйте цукор – бур’ян зникне назавжди

Осока - це надзвичайно стійкий бур'ян, що завдає чимало клопоту власникам заміських ділянок. Позбутися бур'янів…

4 години тому

Як правильно вибрати каву: 5 важливих правил

Кава - це популярний напій, який має чимало шанувальників по всьому світу. Однак часом не…

5 години тому