7 джерел прихованих калорій, через які ти не худнеш

0
7 джерел прихованих калорій, через які ти не худнеш
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приховані калорії часто ховаються саме в їжі, яку ми звикли вважати низькокалорійною та здоровою. Розкажемо про найпоширеніші категорії продуктів, які заважають схуднути і непомітно ведуть «підривну» роботу.

Фрукти

Фрукти вважаються одним із найпростіших і найкорисніших перекусів, але чи так це? Важливо стежити за балансом білків, жирів та вуглеводів. До складу фруктів входять різноманітні органічні та неорганічні речовини – вода, мінерали, органічні кислоти та антиоксиданти. Варто зазначити, що фрукти – це насамперед джерело вуглеводів, основа яких цукор.

У яких фруктах найбільше калорій? Інжир, виноград, банан, авокадо, хурма, манго. Плоди стиглих фруктів м’які та містять більше калорій та цукру.

Якщо ти стежиш за фігурою, вибирай всі види ягід, зелені яблука, грейпфрути, помело, аличу чи кавун. Намагайся купувати сезонні фрукти, щоб отримати максимум вітамінів.

Напої у кав’ярнях

Айс-латте з вершками чи кавою з морозивом і карамеллю — що може бути прекраснішим за спекотного літнього вечора? 400 ккал і 40 г вуглеводів в одній склянці все ж таки не найкращий варіант збалансованого раціону. Жирні вершки, солодкі сиропи та топінги перетворюють напої на цукрову бомбу.

Сама по собі кава, з одного боку, містить більше антиоксидантів, ніж яблука та журавлина, але водночас є сильним психостимулятором, який викликає звикання та виснажує нервову систему.

При виборі напоїв у кав’ярнях віддай перевагу тим, у яких не використовують добавки, або попроси бариста приготувати улюблений раф без цукру.

Калорійність без додавання цукру та топінгів:

  • до 70 ккал: еспресо, макіато, американо, фраппе та флет-уайт;
  • близько 100 ккал: капуччино та латте.

Зверни увагу на матчі-латте — напій бадьорить не гірше за каву і містить велику кількість антиоксидантів. Чай матчу допомагає очистити печінку та активувати обмінні процеси в організмі. Головне – полюбити його смак.

Йогурти

Ідеальна фігура та унікальна користь в одній пляшечці — саме так виробники привертають увагу до своєї продукції, але все по-іншому. Багато слоганів про корисні властивості йогуртів сильно перебільшені.

Яскраві картинки ягід та гучні міркування про користь для організму, безперечно, привертають увагу, але не забувай вивчати склад кожного йогурту перед покупкою.

На що звертати увагу на етикетці? Е1442, Е407 та Е415 – стабілізатори, які додають для надання йогуртам в’язкої консистенції. Ці добавки хоч і безпечні, але не мають жодної користі. Крім того, їхнє додавання може збільшувати калорійність продукту.

У солодких йогуртах міститься в середньому 3-4 ложки цукру, тому віддай перевагу натуральному продукту без добавок.

Соки

В одній склянці соку з овочів або фруктів міститься велика кількість вітамінів та мікроелементів, які організм миттєво засвоює. Доповнити сніданок соком люблять багато хто, але чи так це корисно? Заряд бадьорості, вітамінів та прекрасного настрою у склянці апельсинового фрешу має і зворотний бік – високий вміст цукру.

Визначити, скільки соку можна випити, дуже просто: уяви, скільки фруктів ти готова з’їсти зараз. Впевнені, не більше 1-2 апельсинів, а на одну склянку їх потрібно 3-4. Спробуй оптимальний варіант – фреш з 1-2 плодів, розбавлений водою 1:1.

Щоб зробити сік більш поживним, приготуй смузі. Смузі-боул – чудова ідея для сніданку. Ось простий рецепт: подрібни блендером 1/2 склянки кокосового молока, 100 г малини, 1 банан, доповни горіхами та посип корицею.

Мюслі

Мюслі – ідеальний варіант на сніданок для всієї родини, який дуже легко та швидко приготувати. Найголовніше – вивчити склад. Мюслі – відмінне джерело вітамінів Е і B, кальцію, калію, магнію, заліза, але водночас дуже калорійний продукт – 350-450 ккал на 100 г.

Пластівці з медом і шоколадом виглядають дуже привабливо, але містять дуже багато калорій. Мюслі натурального походження містять цукор лише у сухофруктах.

Найкращий склад — цільнозернові злаки з високим вмістом поживних речовин, свіжі та засушені фрукти, а також горіхи.

Соуси

Ні для кого не секрет, що соус ідеально завершує будь-яку страву та розкриває її смак. Майже кожен день хоча б в одній із страв є цей інгредієнт, без якого, наприклад, салат Цезар не був би такий уже й смачний.

У більшості соусів є барвники, консерванти, підсилювачі смаку та стабілізатори, які, хоч і потрібні для виробництва та зберігання, зазвичай не несуть жодної користі і можуть, навпаки, негативно впливати на роботу шлунково-кишкового тракту. Регулярне використання гострих заправок може спричинити пошкодження слизових шлунково-кишкового тракту. Присутній у соусі цукор теж не найкращим чином впливає на фігуру, шкіру та весь організм загалом.

Важливо, щоб у складі переважали натуральні інгредієнти, а цукру мало. Тим, хто страждає набряками, треба уникати продуктів із нітритом натрію: він затримує вологу в організмі.

Спробуй зробити соус сама: натуральний йогурт змішай із щіпкою солі та перцю, кропом та часником. Заправка чудово поєднується з будь-яким м’ясом.

Фітнес-батончики

Енергетичні батончики прийнято вважати корисним перекусом, який можна взяти з собою куди завгодно і вгамувати голод у потрібний момент. Часто обмежитися одним батончиком не виходить, і ми знову робимо крок до того, щоб перевищити добовий калораж.

Завдяки високому вмісту вуглеводів енергетичні батончики дають нашому організму енергію та сили. Але якщо порівняти склад плитки молочного шоколаду і такого батончика, то, крім наявності какао, ви можете і не помітити різницю. Через надлишок цукру, жирів та вуглеводів, які не завжди достовірно вказані на упаковці, перекус може перетворитися на абсолютно марний та висококалорійний прийом їжі.

Щоб уникнути прикрих ситуацій, можна спробувати самостійно приготувати батончики за таким рецептом: змішай 100 г вівсяних пластівців, 30 г родзинок, 1 терте яблуко, 50 г горіхів до смаку, 1/2 банана і улюблені прянощі. Готову масу виклади на лист і запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.

попередня статтяКартопля в духовці з салом з хрумкою скоринкою за 20 хвилин
наступна статтяЧому гречка виходить несмачна: основні помилки господинь
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я