...
ГоловнаЛайфстайлПідвіконня погубить цих 5 рослин: які краще переставити в інше місце

Підвіконня погубить цих 5 рослин: які краще переставити в інше місце

Підпишіться на нас:

Всі рослини на підвіконні. Така думка може бути досить хибна. Саме тому перед розміщенням варто дізнатися, які мови потрібні для гармонійного розвитку рослини та її правильного вирощування. Є перелік домашніх квітів, для яких підвіконня не є найкращим місцем. Пропонуємо вам дізнатися про це детальніше.

Які квіти краще переставити

В перелік попали 5 квітів. Саме їх варто переставити:

  • Кімнатна троянда. На підвіконні досить сухе повітря. Якщо це опалювальний сезон, то жар від батареї погіршить ситуацію. На зимовий період кімнатну троянду треба переставити туди, де немає протягів та інших опалювальних приладів. Якщо квітці не вистачає світла, треба досвічувати фітолампою.
  • Цитрусові рослини. Тропічній рослини на підвіконні також дуже сухо. В неї почне активно опадати листя. Переставляйте в іншу приміщення без перепадів температур та протягів. Періодично треба обприскувати водою.
  • Азалія. Квітка цвіте взимку. Проте для неї опалювальні прилади також несуть небезпеку. Волога в приміщенні має бути 70%. Тільки в таких умовах вона буде продовжувати цвісти.
  • Гарденія. Красиво цвіте, приємно пахне. Знову ж таки, не біля батареї. Якщо у вас є утеплений балкон — буде дуже добре. Оптимальна температура для неї +16 градусів. При потребі досвічуйте фітолампою.
  • Хлорофітум. Ця домашня квітка виробляє багато кисню. Корисна для вирощування в квартирі. Чудово росте на кухні, але слідкуйте за вологістю. Сухий мікроклімат їй заважає рости та розвиватися.

Кожна квітка індивідуальна. Тож підібрати для всіх одночасно правильні та оптимальні умови вирощування буває досить складно. Головне, щоб вистачало місця переставляти всі горщики по необхідності.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...