...
ГоловнаЛайфстайлЯкщо дотримуватись цих правил, часникові голівки виростуть великі

Якщо дотримуватись цих правил, часникові голівки виростуть великі

Підпишіться на нас:

Часник має вирости з приємним ароматом та великими голівками. Таке бажання є закономірним для всіх, хто зробив посадки та очікує врожай. Сподівання та надії будуть виправдані, якщо все зробити правильно.

Вибір місця

Найперше — вибір правильного місця для грядок з часником. Не садіть його двічі підряд на одному й тому ж місці. Це варто робити аж через 4 роки. Добре садити після квасолі, гороху, огірків, кабачків, патисонів.

Проконтролюйте кислотність ґрунту. Якщо вона підвищена, треба обробити землю для зниження показника до нейтрального рівня.

Правильне висаджування

Рядки з часником мають бути на відстані 15-20 см один від одного. Заглиблювати зубки треба на 3-4 см, а от між ними має бути по 5-8 см відстань.

Стрілки

Коли часник вже піднявся, росте, в певний момент він починає пускати стрілки. Не лишайте їх, а видаляйте. Стрілки будуть забирати сили в рослини на квітконоси, а не на формування голівок часнику.

Підживлення

Дефіцит поживних речовин ще жодній рослині не допоміг правильно розвиватися та плодоносити. Часник потребує в першу чергу азот. Тому внесення підживлення саме з цією речовиною є першочерговим.

Обробка ґрунту

Обробляйте ґрунт, робіть прополювання грядок, рихліть. Часник любить таку увагу та догляд.

Це п’ять важливих пунктів, про які треба знати та виконувати їх. Комплексний підхід дасть можливість виростити щедрий врожай та ще й зробити запаси на зиму.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...