...
ГоловнаЛайфстайлЯк позбавитися від равликів: два способи

Як позбавитися від равликів: два способи

Підпишіться на нас:

Равлики – проблема для всіх садівників. Вони люблять вологу і, перш за все, люблять листя багатьох рослин. У нашому випадку це, звичайно, овочі. Коли ми бачимо хмари та дощ на горизонті, що зберігаються протягом тривалого часу, ми вже знаємо, що це може означати. Справжня атака равликів!

Равлик з раковиною чи без

Думаючи про равликів у садах і на фермах, ми зазвичай уявляємо равлика з раковиною. Однак не такий равлик представляє найбільшу загрозу для рослин. Головними підозрюваними та відповідальними за псування овочів є равлики без раковини.

Саме вони захоплюються полуницею, малиною, морквою, капустою та іншими овочами та фруктами. Равлики вважаються одними з найнебезпечніших шкідників у саду. Коли тепло і волого, вони можуть спричинити великий хаос і знищити цілі клумби або грядки з овочами.

Як боротися з равликом

З равликами можна боротися, використовуючи природні методи та хімічні засоби.

Вживання останніх, звичайно, закінчується трагічно для равликів та овочів, але не можна забувати, що равлики на городі виконують і корисну функцію. Вони удобрюють ґрунт, проте на цьому їхня позитивна роль закінчується.

Природні способи боротьби. Ми можемо скористатися двома варіантами:

  • Коли волого і равликів багато, розсипаємо навколо посівів тонку смужку натурального негашеного вапна. Після перетину такого шляху равлики гинуть.
  • Ловити равликів, заманюючи їх ємностями з пивом. Равлики намагаються заповзти у відро з пивом, і, таким чином зібравши велику кількість шкідників, ми забираємо їх із городу та знищуємо.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...