...
ГоловнаЛайфстайлДогляд за бегоніями в клумбі: важливі нюанси

Догляд за бегоніями в клумбі: важливі нюанси

Підпишіться на нас:

Про кімнатну бегонію можна почути, що вона капризна квітка. Давайте будемо відверті, але й садовий сорт має вимоги до вирощування та догляду. В ландшафтному дизайні її часто вибирають для висаджування, оскільки вона має тривалий період цвітіння.

До речі, бегонії мають неймовірне різноманіття. Їх так багато, що голова обертом. Подумати тільки, але налічується понад 1200 сортів.

Особливості догляду

Бегонія категорично не любить спекотне літо. Саме тому їй потрібен регулярний та рясний полив. Якщо стоїть спека, то поливати доведеться мінімум один раз на три дні. Протилежна сторона цього питання — вода не має застоюватися, щоб уникнути гниття.

Восени поливати бегонії не треба. Наприкінці жовтня потрібно готувати рослину до зимування. Зріжте кущик, лишивши невеликий пеньок 3 см. Потім її треба буде викопати, але землю не обтрушуйте.

Просушіть протягом 2 тижнів. Тоді трохи струсіть землю та покладіть в ємність з піском в один шар, а зверху також засипте піском. Зберігають в підвалі або іншому темному місці.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...