...
ГоловнаЛайфстайлЧому опадає цвіт на баклажанах

Чому опадає цвіт на баклажанах

Підпишіться на нас:

Щоб виростити баклажани, треба багато зусиль. Це вибаглива й нестійка до шкідників та захворювань овочева культура. Якщо їм щось не подобається у ґрунті вони скидають цвіт.

Подробиці

Це вимоглива до вологості ґрунту рослина. В спеку під час цвітіння норма поливу баклажанів повинна бути 5–10 л на 1 кв. м. Але й надлишок вологи в ґрунті також може бути шкідливим й призводить до опадання квітів, тзав’язі та розвитку грибків.

Окрім того, баклажани чутливі до перепадів температури. Оптимальна температура  для росту та плодоношення від 25 до 28 градусів. Якщо температура опускається до 15 градусів, то запилення квіток не відбувається й вони опадають.

Якщо при глибокому розпушуванні ґрунту пошкодилися корені, то зав’язь на баклажанах починає осипатися. Треба обережно розпушувати ґрунт навколо рослини, щоб не пошкодити коріння.

Надмірна кількість азотних добрив теж може призвести до скидання пуп’янків та квіток. Тому слід дотримуватися правил підживлення та поливу.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...