...
ГоловнаЛайфстайлЗупиніть «жирування» помідорів, щоб не втратити врожай

Зупиніть «жирування» помідорів, щоб не втратити врожай

Підпишіться на нас:

Навіть здорові за зовнішніми ознаками кущі можуть стати неврожайними. До цього призводить процес, який називається жирування. Рослині треба допомогти перейти від вегетативного розвитку до генеративного. Розповідаємо, як це краще зробити.

Що таке жирування

Ця патологія притаманна кущам і в теплицях, і в відкритому ґрунті. Переважно вона спостерігається на високорослих кущах. Ви можете побачити, що нижня частина стебла товста, нижній шар листя великий та темно-зелений, а верхівка має мале листя та скручується.

До цього доєднуються слабкі квіткові кисті та й взагалі зав’язі утворюються дуже повільно. В результаті рослина може навіть зупиниться в розвитку та не давати врожай.

Що робити

Одна з основних причин жирування полягає у надмірній вологості. Отже, треба відкоригувати кількість поливів. Окрім того, на деякий час треба взагалі припинити поливати.

Рекомендується обробити кущі фосфорними добривами. На період жирування припиняють вносити азотні добрива. Також треба зробити наступне:

  • прорідити листя;
  • відрегулювати мікроклімат;
  • обрізати нижні стебла.

Коли говорять про регулювання мікроклімату, мова йде про теплиці. Денна температура має бути +25, а нічна не вище +22 градуси. Різких перепадів температури потрібно уникати. Якщо все зробити правильно, жирування можна подолати та відновити врожайність кущів.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...