...
ГоловнаЛайфстайлДогляд за півоніями: 2 процедури, які потрібно зробити після закінчення цвітіння

Догляд за півоніями: 2 процедури, які потрібно зробити після закінчення цвітіння

Підпишіться на нас:

Якщо правильно доглядати піони після обцвітання, то наступного року півонії зацвітуть ще краще. Багато декоративних рослин потребують догляду не тільки до або під час цвітіння, а й після.

Півонії тому не виняток. Квітка потребує проведення 2 процедур, які забезпечать більш пишне цвітіння наступного року.

Обрізка

1. Для початку потрібно обрізати всі квітки, що відмирають. Необхідно зрізати не лише бутон, а й частину стебла до першого здорового листа. Завдяки цьому рослина збереже частину поживних речовин, які згодом направить на формування нових пагонів, а не витрачатиме сили на непотрібну зелену масу.

2. Захоплюватися з обрізанням не варто. Потрібно лише видалити квіти та пагони, які відмирають, хворі чи пошкоджені. Здорове листя та гілки видаляти не варто.

3. Обрізання потрібно проводити в суху погоду. Це зменшить ризик виникнення грибкової хвороби. Крім того, слід використовувати чисті гострі ножиці або секатор.

Підживлення

Півонії після обрізки потребуватимуть фосфорно-калійних добрив. Наприклад, кущі можна підгодувати таким розчином: 2 ст. л. суперфосфату та 1 ст. л. сульфату калію на 10 л води.

Добриво вноситься під корінь, але перед цим ґрунт потрібно зволожити звичайною водою. На дорослий кущ витрачається до 5 л розчину.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...