...
ГоловнаЛайфстайлПолуниця порадує врожаєм, якщо зробити цих чотири кроки

Полуниця порадує врожаєм, якщо зробити цих чотири кроки

Підпишіться на нас:

Одне з головних питань, яке цікавить всіх, хто вирощує полуницю: «‎Як збільшити врожай?». Можна думати, а краще за все діяти. Читайте далі про чотири кроки до збільшення врожайності полуничних грядок.

Мульчування

Так, полуничні кущі це люблять. Робіть мульчування. Пояснюємо, чому це важливо. Найперше ви зменшите кількість бур’яну. Він заважає полуниці рости. А ще він відбирає вологу. Тож мульчування вирішить ці дві проблеми. Прорихліть ґрунт, внесіть добриво та зробіть мульчування.

Полив

А ви знали, що навіть після збору врожаю потрібно продовжувати поливати полуницю? Справа в тому, що всередині літа закладаються квіткові бруньки на наступний рік. Якщо не подбати зараз про них, то кількість ягід на наступний сезон буде мало радувати.

Підживлення

Вносити добрива потрібно в період цвітіння, плодоношення та після збору врожаю. Отже, мінімум тричі треба підживити.

Використовуйте сечовину або коров’як. Треба розвести 1 склянку першої речовини та 2 склянки другої на 10 л води. Підливайте по 1 л під кущ. Це перше підживлення.

Для другого разу візьміть нітрофоску на початку цвітіння. Кількість складає 1 ст.л. на 10 л води. Підливати треба також по 1 л під кущ. А після цвітіння підживіть мінеральним добривом. Можна взяти 2 ст.л. суперфосфату та 0,5 скл. золи. Розведіть на 10 л води та підживіть.

Захист від шкідників та хвороб

Використовуйте мідний купорос в концентрації 1%. Кущі полуниці треба обробити до цвітіння. Обприскайте також від шкідників (довгоносики, білокрилки, слимаки, равлики).

Чотири кроки до якісного вирощування. Такі дії допоможуть збільшити врожай та розмір ягід. І не забувайте, що раз на 3 роки варто змінювати старі кущі полуниці на нові.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...