...
ГоловнаЛайфстайлШукаємо причини, чому на городі погано росте петрушка

Шукаємо причини, чому на городі погано росте петрушка

Підпишіться на нас:

Петрушка найбільш розповсюджена зелень, яку вирощують на городі. До неї можна прирівняти ще кріп. І от стається періодично халепа, що не хоче вона рости. Ніби добре посіяли, підготували грядку, а вона ледь-ледь прокльовується. Давайте шукати причини, чому так могло статися.

Недостатньо калію

Одна з основних причин — ґрунт, в якому не вистачає калію. Справа в тому, що дефіцит азоту та фосфору петрушка може пережити. А без калію — ні.

Добрива

Краще за все використовувати органічні добрива. Розкладайте їх по грядці. Добре ще й перед тим перекопати, щоб верхній шар ґрунту мав все необхідне. Можна використовувати компост, гранульований чи сушений гній, зброджену траву, рідкий гумус або мінеральні добрива.

Полив

Петрушка хоча й витривала рослина, але дефіцит води не любить. Та й надмірну кількість вологи теж не треба влаштовувати. Баланс поливів — ідеальний варіант. Якщо стоїть спека, треба поливати щодня.

Кислотність ґрунту

Зверніть увагу на цей фактор. Для вирощування петрушки має бути кислотність на рівні 6,5–7,5. Якщо у вас відрізняється в ту чи іншу сторону, потрібно вирівнювати показник на грядці.

Світловий режим

Петрушка любить сонце. І про це треба знати, коли обираєте місце під грядку. Рости в затінку вона не буде. Без достатньої кількості світла петрушка сповільнює ріст та формування листової розетки.

Отже, шукайте причини та усувайте негативні фактори. Тільки в цьому випадку можна буде очікувати нормальний ріст улюбленої ароматної петрушки.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...