Чому попіл може стати «справжньою смертю» для рослин

0
Попіл - корисне як підживлення, але не для всіх рослин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Одна помилка може перетворити цінне добриво на марний, а іноді й небезпечний для рослин порошок.

Багато садівників знають, що деревний попіл є чудовим підживленням для культурних рослин.

Подробиці

Перевага такого добрива полягає в тому, що його можна приготувати самостійно. За цінністю для рослин його можна порівняти з покупним підживленням.

Насамперед варто використовувати попіл, який залишився від спалювання натурального матеріалу: дрова, гілки, суха трава, солома, шкаралупа горіхів тощо.

У багаття не повинні потрапити шматки ДСП, пластмаси, дошки із залишками фарби чи лаку. Попіл від побутового сміття також не підходить для рослин.

Місце, де розведене багаття, теж має бути чистим. Якщо до цього, тут спалювалося побутове сміття, то старий попіл попередньо потрібно прибрати.

Крім того, багаття, що тліє, не варто гасити водою, інакше разом з нею в землю підуть корисні речовини. Попіл перетвориться на неефективний порошок. Ідеально, наприклад, підходить попіл із банної печі, якщо для неї використовуються звичайні дрова. Порода дерева при цьому немає значення.

попередня статтяЧи можна додавати чорний хліб до котлет
наступна статтяЩо робити, якщо не виходять млинці на електроплиті
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я