10 найкращих кімнатних рослин для подарунка

0
Що подарувати любителю квітів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Людину, яка має захоплення, легко порадувати. Достатньо подарувати щось, що стосується його хобі.

Того, хто любить кімнатні рослини, порадувати нескладно.

Подробиці

Варто лише знайти квітку, якої ще немає в колекції. І для цього не обов’язково шукати екзотичні види.

1. Папороть поліподіум
Папороттю нікого не здивуєш, але поліподіум особливий. Його характерна риса – ніжний лимонний аромат, який з’являється, варто лише зачепити пишне зелене листя. Ця рослина невибаглива, вона легко переносить нестачу світла, нестачу підживлення та рідкісні поливи, тому є ідеальною для новачків.

2. Сансевєрія
Сансевєрія – шикарний подарунок для новачка, адже це одна з найневибагливіших рослин. Квітка найкраще росте, якщо про неї забути. Достатньо згадувати раз на місяць, щоб полити. Ця рослина відноситься до сукулентів. Завдяки тому, що є багато різновидів сансевієрії, крім тих, які зазвичай ростуть в офісах та школах, можна вибрати рослину екзотичного вигляду та незвичайного забарвлення.

3. Лавр
Лаврове дерево – не лише оригінальний, а й практичний подарунок. Воно чудово переносить сухе повітря квартир, швидко відростає. Його можна вирощувати деревцем і у вигляді куща. І найприємніше: листя лавра можна сушити і використовувати як приправу при приготуванні страв.

4. Алое
Як і сансевєрія, алое відрізняється невибагливістю та різноманітністю форм та забарвлень. Крім звичного алое деревоподібного, існує багато різновидів цієї рослини, що відрізняються забарвленням листя, формою розетки, розмірами.

5. Товстянка
Любитель квітів оцінить товстянку. Ні, йдеться не про так зване грошове дерево, яке можна зустріти на будь-якому підвіконні. Підберіть для подарунку незвичайний сорт з екзотичним виглядом, наприклад портулакову, молочну, хобіт, сансет та ін.

6. Фіалка
Навіть найдосвідченішого любителя фіалок можна порадувати якоюсь новою. Серед цих невеликих квіточок панує така різноманітність, що обов’язково знайдеться та, якої немає в колекції квітникаря. Головне, заздалегідь з’ясувати, що він точно не має такої рослини.

7. Плющ (хедера)

Всім відомий плющ із зеленими листочками, який часто зустрічається в будинках та установах. Але є  багато сортів цієї рослини. Вони відрізняються формою та забарвленням листя. Є навіть сорти з білими підпалинами на листовій пластині, а також із жовтою облямівкою. Якщо правильно вибрати сорт, квітникар зрадіє незвичайному подарунку.

8. Пальма
Шанувальників великих кімнатних рослин порадують пальми. Їх можна без побоювання дарувати не тільки досвідченим, а й квітникарям-початківцям, оскільки ці рослини не надто примхливі.

9. Кавове дерево
Кавове дерево чудово росте у приміщенні. Багато власників цього дерева не тільки радіють його красі, а й знімають урожай, обсмажують зерна та готують із них каву.

10. Калатея

Листя калатеї настільки красиві, що більше схожі на витвір мистецтва. Там чітко проступає малюнок, причому він відрізняється залежно від сорту.

Перш ніж зробити подарунок, варто з’ясувати, які квіти людині подобаються. Багато хто буде в захваті від будь-якої нової квітки, а інші віддають перевагу певним рослинам. Хтось божеволіє від кактусів, хтось колекціонує папороті, орхідеї або фіалки. В одних особливий трепет викликають сукуленти, в інших рослини з красивими квітами, а в третіх з гарним листям.

попередня статтяЧому спочатку смажать цибулю, а потім м’ясо
наступна статтяСкільки яєць потрібно в шарлотку: помилки, через які нічого не виходить
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я