Для чого мульчувати полуницю та чим краще це робити

0
Сосновий опад для мульчування
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Полуниця любить рости з мульчуванням. Це допомагає захистити кущі з ягодами від надокучливих слимаків та інших шкідників. Серед переваг можна назвати ще одну— покращення якості ґрунту, сприяє збереженню вологи.

Що краще використати для мульчування

Для цієї мети найкраще використовувати сосновий або ялинковий опад. Це перепрілий слаборозкладений шар хвої. Він складається з багатьох частин, а саме: з шишок, голок, листя, гілочок та ін.

До складу хвої входять речовини, які захищають полуницю від сірої гнилі. Варто відзначити ще одну перевагу — сосновий опад є відмінним органічним добривом. Його можна змішати з сіном або сухим листям. Ефект буде значно більший.

Мульчу розкладають навколо кущиків полуниці. Висота має бути біля 5 см. Бажано також змішати її з золою. Це допоможе втримати рівень кислотності ґрунту.

Мульчування варто змінювати двічі на рік. Один раз закладають весною, а потім змінюють в жовтні. Це допоможе полуниці пережити холоди.

попередня статтяСалат по-міланьски з копченою рибою — так смачно, що аж подих перехоплює
наступна статтяПікантна намазка зі ставриди з горіховим смаком
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я