Яке освітлення потрібне фіалкам: причина, через яку квітка може загинути

0
Яке освітлення потрібне фіалкам: причина, через яку квітка може загинути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Важливе значення у життєвому циклі сенполії, її активному зростанню та цвітінню, протягом майже всього року, належить тривалості та інтенсивності освітлення.

Щоб розібратися, чи до вподоби фіалкам сонячне світло, досить згадати, що в природі вона росте в теплому кліматі, де переважають ясні сонячні дні. За таких умов рослина зростає під розсіяним світлом із частковим затемненням.

Звідси висновок: найкращий варіант освітленості для сенполії в домашніх умовах – м’яке розсіяне або затінене світло тривалістю від 10 до 13 годин.

Зверніть увагу: фіалка дійсно відноситься до тіньовитривалих рослин. Однак якщо світловий день триватиме менше 8 годин, рослина зовсім перестане розвиватися, а потім загине.

Що ще не любить сенполія

• Пекуче та яскраве сонце. Полку або підставку з горщиками, в яких ростуть фіалки, варто неодмінно прикрити щільною світлою фіранкою.

• Вікно, що виходить на Південь. У такому випадку краще розмістити квітку у глибині кімнати або в кутку.

• Короткий світловий день. Якщо сонце світить менше 8 годин або має слабку інтенсивність променів, що трапляється в зимовий період, використовуйте фітолампу.

попередня статтяЯк приготувати домашні чіпси з цибулі швидко та смачно: простий рецепт
наступна статтяЗакусочне масло з червоним вином — елегантна основа для канапе та брускет
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я