Чи треба проріджувати буряки та що робити потім: городні поради для якісного врожаю

0
Сході буряків на грядці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ось на грядках почали з’являтися натяки на молоді буряки. Насіння проросло, що дуже тішить. Ви дивитеся на рядки з молодими рослинами, а вони дуже згущені. Виникає питання, а що з цим робити?

Загущення посівів з буряками

Надто щільне розташування молодих рослин не дасть їм можливості рости з перспективою утворення великих коренеплодів. Для цього просто не буде достатньо місця. Саме тому потрібно обов’язково проводити прорідження.

Як правильно проріджувати

Коли молоді рослини досягли розміру двох листків, тобто вже бачите нормальні сходи, проріджуйте. Вони з’являються приблизно через 2 тижні після сівби.

Ваше завдання полягає в видаленні слабких екземплярів, щоб лишилися сильні, здатні до активного росту. Відстань між ними має бути біля 10 см.

Не викидайте сходи буряків

Те, що прорідили, не є сміттям. В щільному просторі сходи не могли б розвиватися, але окремо є шанс. Пересадіть їх. Практика свідчить, що в 80% випадків такі рослини приживаються.

Друге прорідження

Другий етап робіт з буряками проводять на етапі появи 4-5 листка. Це дасть можливість збільшити простір для рослин, щоб вони формували якісні та великі коренеплоди. Також пересадіть потім видалені молоді рослини.

Отже, від моменту сівби потрібно буде двічі прорідити бурякові грядки. Не пропустіть ці моменти, тоді у вас виросте врожай, яким ви точно будете задоволені.

попередня статтяГрінки з яєчним омлетом — сніданок буде смачний
наступна статтяЯк використовувати бананову шкірку при вирощуванні фікуса
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я