Чому огірки ростуть кривими й покрученими: основні причини

Чому огірки ростуть кривими й покрученими: основні причини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Всі ми любимо вибирати рівненькі огірки для соління та салатів. Але не завжди вони ростуть, як на картинці. Часто бувають покручені, грушеподібні та круглі. Іноді дачники та недосвідчені городники не знають з яких причин природа робить такі “витвори”.

Подробиці

Таких причин може бути багато, але деякі з них можна виправити, зробивши правильне підживлення огіркам.

Першою причиною може бути недостатня кількість поживних речовин. Якщо огіркам бракує мікроелементів, то вони ростимуть викривленими та деформованими. Зазвичай таке буває, якщо бракує азоту або калію в ґрунті. Також при перепадах температури поживні речовини, можуть погано засвоюватися рослиною.

Другою причиною може бути неправильний полив огірків. Вони дуже чутливі до температури води. Треба поливати прогрітою до 28 градусів водою. Також городники повинні дотримуватися чітких правил поливу. Від недостачі вологи плоди огірків деформуються та гірчать. Під час утворення зав’язі огірки бажано поливати через день.

попередня статтяЯк зробити масло з рожевим або вишневим кольором для тостів та брускет
наступна статтяМасляна намазка з шинкою, яка ніколи не зрівняється з магазинними
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я