Величезне листя і мало зав’язі: що не подобається полуниці

0
полуниці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Є кілька причин, чому полуниця не дає врожаю:

1. Нестача поживних речовин у ґрунті. Полуниці може не вистачати азоту, фосфору, калію або інших елементів, необхідних для цвітіння та плодоношення. І тут потрібно внести відповідні добрива.

2. Захворювання чи шкідники. Полуниця може бути уражена хворобами або шкідниками, які заважають її цвітінню та плодоношенню. Наприклад, це можуть бути борошниста роса, сіра гнилизна, чорна плямистість, кліщ, довгоносик та інші. І тут необхідно провести обробку рослин відповідними препаратами.

3. Неправильний полив. Полуниця не любить перезволоження чи посухи. Якщо рослини поливаються занадто рясно або недостатньо, це може призвести до порушення їх цвітіння.

4. Неправильне місце посадки. Якщо полуниця була посаджена неправильно (наприклад, на палючому сонці або в затемненому місці), це також може вплинути на її цвітіння.

5. Вік рослин. Якщо полуниця ще молода (менше 1 року) або дуже стара (понад 5 років), то вона може не зацвісти або дати поганий урожай.

попередня статтяЗасіб для прибирання, що очистить диван від стійких плям
наступна статтяЗ рецептом впорається кожен: як приготувати тонке та хрумке тісто для піци
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я